Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julie Delpyn uusi elokuva on kovin ranskalainen – lopputulos pölinää ja taistelua

Julie Delpyn ranskalaiskomediassa tehdään pilaa äidin ja aikuisen pojan liian kiinteästä suhteesta.

Kulttuuri
 
David Koskas
Poikaa esittävä Vincent Lacoste (oik.) illallispöydässä äidin (Julie Delpy) ja äidin miesystäväehdokkaan Dany Boonin kanssa.
Poikaa esittävä Vincent Lacoste (oik.) illallispöydässä äidin (Julie Delpy) ja äidin miesystäväehdokkaan Dany Boonin kanssa. Kuva: David Koskas

Komedia Lolo Ohjaus Julie Delpy. Pääosissa Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin Viard. 97 min, K12. ★★★

Julie Delpy on todella monipuolinen tekijä elokuvamaailmassa ja kaiken lisäksi kahdella mantereella. Hänet tunnetaan parhaiten näyttelijänä, mutta Lolo-komedia on jo hänen kuudes oma ohjauksensa. Tällä kertaa elokuva on puhtaasti ranskalainen ja myös selkeämmin komediaa kuin vaikkapa aiempi elokuvapari 2 päivää Pariisissa ja 2 päivää New Yorkissa.

Komediat ja draamakomediat ovat Delpyn ominta alaa, ja Lolo on monella tapaa tyypillistä Delpyä. Se on yhdistelmä Woody Allenin perintöä ja ranskalaista ihmissuhdehöykytystä. Kummallekin on ominaista puheliaisuus, joten lopputulos on melkoista pölinää ja taistelua.

Aihe on herkullinen, ja epäilemättä se toimii erityisen hyvin juuri Ranskassa, jossa äitien ja poikien väliset suhteet ovat vähän eri tasolla kuin esimerkiksi meillä Suomessa. Elokuvan päähenkilö, Delpyn esittämä pariisilainen yh-äiti Violette hyysää 19-vuotiasta Lolo-poikaansa kotona, eikä ole avioeron jälkeen edes seurustellut kunnolla. Nyt kuitenkin kuvaan astuu mukava Jean-René ( Dany Boon ), johon Violette tutustuu lomallaan Biarritzissa.

Jean-René muuttaa töiden perässä yllättäen Pariisiin, ja samalla elokuvaan saadaan lisähuumoria hänen ”maalaisuudestaan”. Sekin on aika hauskaa näin ulkopuolisesta näkökulmasta, sillä Pariisi on sentään Pariisi. Vähän toista kuin vaikka Helsinki. Siellä on todella helppo mokata.

Lolo ( Vincent Lacoste ) on pinnalta cool mutta sisällä kiehuu tuhoava mustasukkaisuus. Ja mitä kävikään Violetten aiemmille miessuhteille?

Elokuvan rytmi on yksitoikkoisen kiireinen ja keskivaiheilla se hyytyy, mutta loppupuolisko herää taas henkiin. Hyvää viihdettä siis mutta vailla persoonallista loppusilausta. Esimerkiksi sinkkunaisten keskusteluihin voisi joku jo alkaa keksiä muutakin pointtia kuin kaksimieliset törkeydet, jotka herättävät huomiota julkisissa liikennevälineissä.

Näyttelijänä Delpyllä on vaikeuksia irrottautua nuoren naisen komediaelkeistä. Lolossa on kuitenkin jo yritystä siirtyä kypsemmän ironian puolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat