Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kerro minulle jotain hyvää on kesän paras nyyhkyelokuva

Jojo Moyes -filmatisoinnin loppu suututti vammaiset.

Kulttuuri
 
Alex Bailey
Lou (Emilia Clarke) ja Will (Sam Claflin) rakastuvat.
Lou (Emilia Clarke) ja Will (Sam Claflin) rakastuvat. Kuva: Alex Bailey

Draama Kerro minulle jotain hyvää Me Before You. Ohjaus Thea Sarrock. Pääosissa Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance, Brendan Coyle. 111 min, S. ★★★

Hollywood on täyttymässä brittinäyttelijöistä, ja menestys heijastuu myös Britanniaan. Kerro minulle jotain hyvää on taitavasti koottu paketti brittien viihdeosaamista. Se perustuu Jojo Moyesin romaaniin, jota suomalaisetkin teinit ahmivat, ja päärooleissa nähdään takuuvarma suosikkipari: Game of Thronesista tuttu Emilia Clarke ja Nälkäpeli-elokuvien komistus Sam Claflin. Moyes vastaa myös elokuvan käsikirjoituksesta.

Ohjaajaksi on valikoitunut Thea Sarrock, jolle tämä on esikoiselokuva. Sarrock on ollut teatterin puolella ihmelapsi, mutta elokuvista hänellä ei ole kokemusta. Televisioon hän ohjasi yhden Ontto kruunu -sarjan osista, mikä onkin hieno meriitti.

Kerro minulle jotain hyvää (suomennos, jota on mahdoton muistaa) on klassikkoreseptillä rakennettu tarina rikkaasta vammautuneesta pojasta ja työväenluokkaisesta tytöstä, joka palkataan hänen avustajakseen. Tragediaa ja komediaa sopivassa suhteessa, luokkajakoa sekä tietenkin lopulta myös riipaisevaa romantiikkaa.

Elokuvaan on valittu tyylilajiksi kohotettu realismi, jossa Emilia Clarken esittämä iloinen ja optimistinen Lou loistaa kuin aurinko kirkkaan värisissä vaatteissaan. Hahmo on varmasti saanut vaikutteita Mike Leigh’n Happy-Go-Lucky-elokuvan Poppysta. Synkkä Will nähdään linnoittautuneena steriiliin design-huoneistoonsa, jonne Lou ei sovi ollenkaan. Myös nuorten vanhemmat asettuvat toistensa vastakohdiksi, mutta molemmat osapuolet kuvataan lempeiden linssien läpi.

Kuten romaanikin myös elokuva on erinomainen nyyhkyelokuva, tämän ajan Love Story, jota kohdeyleisö seuraa nenäliinapaketti kourassa. Sellaiseksi se on tehty, ja siinä se on onnistunut. Clarke luo elokuvan sadunomaisen hengen, ja hänestä välittyy sitä vastustamatonta sydämellisyyttä, jonka varaan Loun hahmo on luotu.

Claflinin suorituksesta jää sen sijaan puuttumaan nyansseja ja syvyyttä, vaikka hän tavoittaakin hyvin Willin kyynisyyden ja turhautumisen.

En tietenkään voi paljastaa loppuratkaisua, mutta silti on kerrottava, että se on herättänyt suuttumusta vammaisissa. Ongelma piilee itse elokuvassa, joka karttaa liian rajua realismia. Tästä varovaisuudesta seuraa, että lopun voi yksinkertaisesti ymmärtää väärin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat