Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lights Out on toimivaa kauhua pimeänpelkoisille

Kertakäyttöinen kauhuelokuva on varsin hyvää säikyttelyviihdettä

Kulttuuri
 
Courtesy of Warner Bros. Pictures
Lights Out toimii säikyttelyviihteenä hyvin.
Lights Out toimii säikyttelyviihteenä hyvin. Kuva: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Kauhu Lights Out. Ohjaus David F. Sandberg. Pääosissa Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Maria Bello. Kesto 81 min. K16. ★★★

Mitä useimmat ihmiset maailmassa pelkäävät? Pimeää. Tähän yksinkertaistakin yksinkertaisempaan perusasiaan pohjaa Lights Out, joka on kerännyt Yhdysvalloissa hehkutusta pelottavimpana kauhuelokuvana hetkeen.

Ylisanat ihmetyttävät – ja kertovat kenties kauhuelokuvan nykytilasta – koska ei tässä mitään ihmeellistä ole. Lights Out on helposti pureskeltavaa säikyttelykamaa, joka ei tunkeudu alitajuntaan niin kuin parhaat kauhuleffat tekevät. Muutama päivä jälkikäteen sitä tuskin muistaa edes nähneensä.

Mutta ei se mitään: kertakäyttöisenä säikyttelyviihteenä elokuva toimii nimittäin aivan hyvin.

Nuorena omilleen muuttanut Rebecca ( Teresa Palmer ) saa huonoja uutisia lapsuudenkodistaan. Ala-asteikäinen pikkuveli on alkanut nukahdella koulussa, sillä ei enää uskalla nukkua kotona. Sisarusten henkisesti sairas yksinhuoltajaäiti on mennyt huonompaan kuntoon ja juttelee alinomaan mielikuvitusystävälleen, joka tuntuu liikkuvan talossa oikeastikin – aina kun valot sammuvat.

Lights Outin ansio on siinä, ettei se yritä olla muuta kuin mitä on. Esikoisohjaaja David F. Sandberg hoitaa hommansa hyvin, näyttelijät ovat päteviä ja henkilöhahmoista on saatu sympaattisia ja aidonoloisia. Kliseitä toki riittää, mutta mikään leffassa ei varsinaisesti ärsytä. Saavutus sekin. Lights Out on osattu pitää myös tiiviinä: 80 minuuttia on tälle elokuvalle juuri sopiva pituus.

Viime aikoina teatterilevityksessä nähdyt kauhuleffat kuten Ouija tai Kirottu 2 ovat olleet niin kökköjä tapauksia, että kiitosta täytyy antaa kun aihetta on. Kyllä hyvälle kertakäyttökauhulle on paikkansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat