Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikesta kritiikistä huolimatta Todella upeeta -elokuva on ihan kelpo

Se mikä on joskus toiminut television sitcom-sarjassa, ei todellakaan siirry helposti valkokankaalle

Kulttuuri
 
David Appleby
Joanna Lumleyn esittämä Patsy ja Jennifer Saundersin Edina haaveilevat, että elämä näyttäisi aina juuri tältä.
Joanna Lumleyn esittämä Patsy ja Jennifer Saundersin Edina haaveilevat, että elämä näyttäisi aina juuri tältä. Kuva: David Appleby

Komedia Todella upeeta -elokuva Absolutely Fabulous: The Movie. Ohjaus Mandy Fletcher. Pääosissa Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks. 91 min. K12 ★★★

Todella upeeta -sarjan jaksossa Patsy tuli kerran vihjaisseeksi, että hänellä on tosiasiassa ikää jo jotain 70 ja risat, ja sehän oli aika räjäyttävä tieto. Jos tähän olisi uskominen, Patsy olisi uudessa Todella upeeta -elokuvassa peräti – uh.

Todella upeeta -elokuva

Kirjoittaja: Jennifer Saunders

komedia

(Absolutely Fabulous: The Movie)

Ohjaaja: Mandy Fletcher

Britannia/USA

Vuosi: 2016

Kesto (min): 91

Ikäraja: K12

Rooleissa: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks.

Leikitään kuitenkin, että Patsy on suunnilleen saman ikäinen kuin nuoruutensa bändäriaikojen rokkitähdet, joista elokuvassa muistetaan mainita ainakin Stella McCartneyn isä.

Eli nyt vasta seitsemänkymppinen, kuten näyttelijä Joanna Lumley.

Todella upeeta -elokuva on ideana todella riskaabeli, eikä se valitettavasti yllä voiton puolelle. Se mikä on joskus toiminut television sitcom-sarjassa, ei todellakaan siirry helposti valkokankaalle.

Sarjaa on pitkitetty jo ennen valkokangaselokuvaakin. Viimeksi Ab Fab -erikoisjakso nähtiin Lontoon olympialaisten yhteydessä 2012, ja siinä oli nähtävissä samat ongelmat kuin elokuvassa.

Edinan esittäjä ja sarjan käsikirjoittaja Jennifer Saunders ei ole pystynyt uusiutumaan eikä toisaalta pääsemään samaan vireeseen kuin tv-sarjassa.

Sarjan jatko-osat ovat hyytyneet ikävästi puolitiehen, ja niin käy myös elokuvalle.

Elokuva yrittää kääntää lähtökohtansa eduksi. Edina ja Patsy ovat jämähtäneet entisiin loistonsa vuosiin ja roikkuvat edelleen mukana huippumuodin liepeillä, nyt vain entistäkin kiusallisempina tapauksina.

Sihteeri Bubble ei ole kypsynyt päivääkään, mutta näyttelijä Jane Horrocks on jo viisikymppinen.

Elokuvassa pitää tietysti olla juoni. Trailerissakin jo paljastetaan, että se lähtee liikkeelle ikävästä onnettomuudesta isoissa kekkereissä Lontoossa, kun Edina tyrkkää sekavassa tilanteessa Kate Mossin parvekkeelta Thames-jokeen.

Kate Mossin lisäksi omina itsenään esiintyvät muun muassa Joan Collins, Jerry Hall, Jon Hamm, Perez Hilton, Dame Edna, Emma Bunton sekä tietenkin Lulu.

Cameo-lista on poikkeuksellisen pitkä, joten voi päätellä, että elokuvan budjetista on lohkaistu iso siivu pelkästään siihen. Rahalla olisi voinut hankkia jotain muutakin, koska se vitsi ei kanna pitkälle.

Kaikesta kritiikistä huolimatta jotakin on silti jäljelläkin: idea ja hahmot. Holtiton äiti ja hänen ultrakunnollinen tyttärensä (joka on nyt jo äiti itsekin). Viinalla, huumeilla ja piikeillä kasassa pysyvä kemiallinen ihme. Plus muutama loistava sivuhenkilö. Niiden varassa Todella upeeta -elokuva on kuitenkin ihan kelpo komedia.

Omasta mielestäni Joanna Lumley oli sarjassakin sen todellinen kantava voima, ja niin hän on myös elokuvassa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat