Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

War Dogs on tositarina yhdysvaltalaisesta asekaupasta, ja se saa hiukset pystyyn

Etupäässä komediallisia buddy-elokuvia tehneen Todd Phillipsin War Dogs on vetävää jännäriviihdettä.

Kulttuuri
 
Warner Bros.
Jonah Hill (vas.) ja Miles Teller esittävät asekauppiaita.
Jonah Hill (vas.) ja Miles Teller esittävät asekauppiaita. Kuva: Warner Bros.

Jännitys War Dogs Ohjaus: Todd Phillips. Pääosissa Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas ja Bradley Cooper. 115 min. K12. ★★★★

Jos ohjaajan tunnetuin meriitti on Kauhea kankkunen (Hangover) -trilogia, se ei aseta rimaa ainakaan liian korkealle. Mutta kun elokuva osoittautuu vetäväksi jännäriviihteeksi, kaikki osapuolet lienevät tyytyväisiä.

War Dogs

Kirjoittaja: Stephen Chin, Todd Phillips ja Jason Smilovic

Jännitys

Ohjaaja: Todd Phillips

Yhdysvallat

Vuosi: 2016

Kesto (min): 114

Ikäraja: K12

Rooleissa: Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas ja Bradley Cooper

Etupäässä komediallisia buddy-elokuvia tehneen Todd Phillipsin War Dogs on jotain muuta ohjaajan uralla. Kaveruksista kertoo myös War Dogs, mutta David Packouzin ( Miles Teller ) ja Efraim Diverolin ( Jonah Hill ) ystävyys on epäsymmetristä heti alusta saakka.

Tositarina yhdysvaltalaisesta asekaupasta on hiuksia nostattava, ja siksikin on hyvä, että Phillips on himmannut löysän komiikan minimiin.

Elokuva alkaa Miami Beachilta vuonna 2005, kun 22-vuotias David Packouz on ajautumassa hyvää vauhtia väliinputoajaksi.

Hän on keskeyttänyt opiskelunsa, elättää vaimonsa hierojana ja epäonnistuu tehdessään lakanabisnestä.

Tilanne muuttuu, kun hän törmää vanhaan luokkakaveriinsa. Efraim Diverolin hyödyntää harvojen tiedossa olevaa hallituksen aloitetta, joka antaa pienille yrityksille mahdollisuuden osallistua Yhdysvaltojen armeijan tarjouskauppoihin.

Isoihin kauppoihin kaksikon rahkeet eivät aluksi riitä, mutta he tienaavat mainiosti murusilla, jotka jäävät isoilta tekijöiltä.

Kunnes tulee isompia kauppoja.

”Aina kun näen sotilaan, näen 17 500 dollaria. Sota on taloutta”, Packouzin kertojaääni kertoo alussa.

Summalla hän viittaa yhden yhdysvaltalaisen sotilaan perusvarustusten hintaan. Varusteiden, jotka ostetaan alihankkijoilta ja jotka lopulta vetää niskaansa aavikolla kaukana kotoa oleva sotilas.

Elokuvan paras anti on rautalangasta väännetty viesti, että sota ei ole luonnonlaki tai primitiivisten viettien fatalistista toteutumista vaan ohjattua kovan tason bisnestä.

Sama asevälittäjä saattaa toimittaa pyssyjä konfliktin molemmille osapuolille.

Mikään moraliteetti War Dogs ei ole.

Päähenkilö Packouz vastustaa itsekin Irakin-sotaa, mutta kun rahaa tulee kuin kraanasta, ongelmaksi koituu etupäässä se, miten hän pystyy salaamaan kaupankäynnin todellisen luonteen vaimoltaan. Se, mitä aseilla viime kädessä tehdään, ei elokuvassa pohdita.

Tämä onttous lienee tarkoituksellista. Packouzin ja Diverolin hahmojen todellinen idoli on Al Pacinon näyttelemä Tony Montana Scarface-elokuvasta. Hän on Kuubasta paennut gangsteri, joka pystyttää tyhjästä kokaiini-imperiumin Miamiin.

Vaikka Teller tekee Packouzina hyvän sivustajakatsojan roolin niin sanottuna järjen äänenä, Hill arroganttina Diverolina ajaa hänen ohi. Hän on kaksikosta se röyhkeämpi, jolla on terävät kyynärpäät ja fetitistinen suhde aseisiin.

Siis juuri omiaan tekemään asebisnestä kilpailulla alalla.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat