Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kavin kuukauden elokuva on metka ja kallellaan Kaurismäkeen

Unkarilaiselokuva on hupsu viehättävällä ja hauskalla tavalla.

Kulttuuri
 
Monika Balsain näyttelemä Liza alkaa kuvitella olevansa japanilaisen mytologian kettukeiju.
Monika Balsain näyttelemä Liza alkaa kuvitella olevansa japanilaisen mytologian kettukeiju.

Draama Liza the Fox Fairy. Ohjaus Károly Ujj Mészáros, pääosissa Monika Balsai, David Sakurai, Piroska Molnar. Kesto 98 min. ★★★

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kuukauden elokuva on metka tapaus. Károly Ujj Mészárosin Liza the Fox Fairy on komediallinen fantasia, jossa on ripaus suosikkielokuvaa Amélie sekä reilu kauhallinen Aki Kaurismäkeä.

Liza on 30 täyttävä, rakkaudesta unelmoiva nuori nainen, joka työskentelee halvaantuneen diplomaatinlesken kodinhoitajana. Työnantajaltaan hän on oppinut japania ja sitä kautta löytänyt japanilaisen rakkausromaanin, josta hänen haaveensa kumpuavat.

Jostain syystä naisten asunnossa kummittelee kuolleen japanilaisen poptähden Tomy Tanin haamu, jonka vain Liza näkee.

Mustasukkainen aave tahtoo Lizan itselleen, ja tappaa kaikki naisen kosijat. Niinpä Liza alkaa kuvitella olevansa japanilaisen mytologian kettukeiju, naisdemoni, joka surmaa kaikki häneen rakastuneet miehet.

Kuulostaako hupsulta? Sitä elokuva onkin, mutta viehättävällä ja hauskalla tavalla. Sisältö ei aivan kanna elokuvan mittaa, mutta kaurismäkeläisittäin jonnekin myyttiselle 1960-luvulle lavastettu miljöö sekä japanilaiset ja suomalaiset iskelmät tuovat kokonaisuuteen huvittavasti vinksahtanutta absurdia tunnelmaa.

Omalaatuisuudessaan ja kekseliäisyydessään Liza the Fox Fairy on virkistävä elokuva, joka poikkeaa valtavirrasta, vaikka näyttääkin vaikutteensa selkeästi.

Liza the Fox Fairy Helsingin Orionissa (Eerikinkatu15) 20., 23., 28., 31. elokuuta ja vielä 9. syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat