Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Captain Fantastic on lämminhenkinen, mutta kovin turvallinen perhe-elokuva

Elokuvassa pääosaan jää modernin elämän leikkimielinen piikittely

Kulttuuri
 
Viggo Mortensen esittää elokuvassa isää, joka kasvattaa kuutta lasta Yhdysvaltain luoteisrannikon metsässä.
Viggo Mortensen esittää elokuvassa isää, joka kasvattaa kuutta lasta Yhdysvaltain luoteisrannikon metsässä.

Draama Captain Fantastic Ohjaus Matt Ross, näyttelijät Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, 120 min, K12. ★★★

Isä Ben ( Viggo Mortensen ) kasvattaa kuutta lasta Yhdysvaltain luoteisrannikon metsässä. Alle kouluikäisistä lukiolaisiin ulottuva katras tekee aamiaisaikaan lihaskuntoa, päivällä metsästää, illalla lukee maailmankirjallisuutta. Purot solisevat, linnut laulavat ja materialismista ei ole tietoakaan.

Idylli rikkoutuu vanhemman perheenjäsenen kuoleman myötä – on aika suunnata vanhan sinisen bussin keula kohti kaupunkia ja siellä odottavia hautajaisia. Road tripista luoteisrannikon läpi seuraa toki vastoinkäymisiä ja rutkasti elämänoppeja, kuten asiaan kuuluu.

Captain Fantastic on lämpöisä ja turvallinen kuin kitaranäppäilty moderni folk-kappale. Tämä on sen vahvuus ja heikkous: elokuva ei perinteisiin luottavan pop-kappaleen tavoin tarjoile paljoa uutta, mutta paketointi on tehty taiten. Yllätysten sijaan tarjolla on lempeää yleistunnelmaa, jota tukee ranskalaisen Stéphane Fontainen kaunis kuvaus.

Pääosaan jää modernin elämän leikkimielinen, välillä itsestäänselvä piikittely: Kun lapset pääsevät esikaupunkiin, he saavat ihmeteltäväksi tietokonepelit, liikalihavuuden ja modernit kohteliaisuustavat.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Matt Ross (Silicon Valleysta tuttu) kyseenalaistaa hippi-isän luontoidyllin hyvin varovaisesti. Vierailu vuoristoperheen luona jää lopulta pikaiseksi turistikäynniksi.

Captain Fantastic on pohjattoman viehättynyt hahmojensa luomuelintavasta, kukkaseppeleistä ja nostattavasta kitaramusiikkista. Jos katsoja jakaa nämä mielenkiinnon kohteet, Captain Fantastic on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Regan MacStravic
Ben (Viggo Mortensen) ja lapset eivät ole tottuneet kaupunkilaiselämään.
Ben (Viggo Mortensen) ja lapset eivät ole tottuneet kaupunkilaiselämään.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat