Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ykkössinkku Bridget Jonesin paluu on kunniakas – mutta loppuratkaisu hämmästyttää

Huumori on Bridget Jones -elokuvien paras ase, ja se on onneksi tallella.

Kulttuuri
 
Giles Keyte
Renée Zellweger nähdään jälleen Bridget Jonesin roolissa.
Renée Zellweger nähdään jälleen Bridget Jonesin roolissa. Kuva: Giles Keyte

Komedia Bridget Jones’s Baby Ohjaus: Sharon Maguire. Pääosissa Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey. 122 min. K7. ★★★

Tehdään se heti selväksi: rakastan Bridget Jonesia. Tutustuin kirjailija Helen Fieldingin keksimään hupsuun brittitoimittajaan lukion ykkösluokan ainekirjoitustehtävässä ja ihastuin. Järjestin jopa pukujuhlat ykköskirjasta tutulla huorat ja papit -teemalla.

Bridget Jones's Baby

komedia

(Bridget Jones's Baby)

Ohjaaja: Sharon Maguire

Vuosi: 2016

Kesto (min): 122

Ikäraja: 7

Rooleissa: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey

Bridget Jonesin päiväkirja (2001) on mielestäni 2000-luvun parhaita romanttisia komedioita, jonka voi katsoa uudestaan aina vain. En ole yksin. Juhlittu elokuva tuotti budjettinsa takaisin kymmenkertaisesti ja teksasilaissyntyinen Renée Zellweger sai pääosasta Oscar-ehdokkuuden.

Bridgetin avulla tutustuin omiin epävarmuuksiini ja pelkoihini. Sukulaiset kommentoivat Bridgetin painoa ja ihmissuhteita. Kollegat ja esimiehet eivät ota häntä vakavissaan työpaikalla. Kun Bridget jotain yrittää, hän useimmiten mokaa. Sitten hän kokoaa itsensä ja jatkaa matkaa.

Tämän kaiken hukkasi Bridget Jones: Elämä jatkuu (2004), joka on vuosituhannen hirveimpiä jatko-osia tähän mennessä. Thaimaalaiseen vankilaan päätyvä lomareissu vei Bridgetiltä uskottavuuden ja minulta hetkeksi elämänhalun.

Siksi olin peloissani mennessäni katsomaan kolmatta Bridget Jonesia. Siinä Bridget tulee raskaaksi, muttei ole varma, kumpi on isä: läpi elokuvasarjan seurannut puiseva ex-miesystävä Mark Darcy ( Colin Firth ) vai mukava ja rikas uusi tuttavuus Jack (Greyn anatomian Patrick Dempsey ).

Avauskohtauksessa Zellwegerin esittämä Bridget juhlii synttäreitään samoissa pyjamahousuissa kuin ensimmäisessä elokuvassa. Kun vanha tuttu itsesäälibiisi vaihtuu Jump Aroundiin, herää toivo, ettei päähenkilön yli tällä kertaa tallottaisi.

Elokuvantekijät onnistuvat tässä, melkein. Bridgetin ase on aina ollut huumori, jolla hän onnistuu horjuttamaan patriarkaalisten instituutioiden valta-asemaa. Sitä ei ole kadotettu.

Osuvassa kohtauksessa Bridget seuraa puolustusasianajajan kaapuun ja peruukkiin pukeutuneen Markin mahtailevaa puhetta oikeussalissa. Katsoja on vaikuttunut, kunnes Bridgetin sisäinen ääni kommentoi, miten kuumalta Mark näyttää hassuissa vermeissään.

Tarkoitus ei ole niinkään muuttaa Markia seksiobjektiksi kuin näyttää yksinkertaisella roolien käännöllä, miten naisia usein arvioidaan ulkonäön perusteella.

Zellwegerin slapstick on tallella, Bridget hallitsee elokuvaa aktiivisena toimijana, Emma Thompson tekee mahtavan roolin gynekologina ja lapsiasiakin tuntuu ratkeavan kehuttavalla tavalla.

Tämän kaiken jälkeen patakonservatiivista loppuratkaisua ei voi kuin hämmästellä. Vaikka osa Bridgetin faneista varmasti hihkuu ilosta, en voinut välttyä ajatukselta, että koko matka oli tehty turhaan.

Susie Allnutt
Jack (Patrick Dempsey) on Bridgetin (Renée Zellweger) uusi tuttavuus.
Jack (Patrick Dempsey) on Bridgetin (Renée Zellweger) uusi tuttavuus.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat