Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viidennestä Rölli-elokuvasta ei ihan ole fantasiaseikkailuksi

Allu Tuppurainen on ollut Rölli-peikkona jo kolmekymmentä vuotta.

Kulttuuri
 
Anna Möttölä
Malla Hukkanen
Allu Tuppurainen on näytellyt Rölli-peikkoa 30 vuotta.
Allu Tuppurainen on näytellyt Rölli-peikkoa 30 vuotta. Kuva: Malla Hukkanen

Lastenelokuva Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus. Ohjaus Taavi Vartia. Pääosissa Allu Tuppurainen, Linnéa Röhr, Alina Tomnikov. 80 min. S. ★★★

Allu Tuppurainen on näytellyt hirmuista – mutta oikeastaan hyvin lempeää – Rölli-peikkoa 30 vuotta. Kuunnelmista, lastenlauluista ja ennen kaikkea television Pikku Kakkosesta tutulla hahmolla on siis faneja jo useassa sukupolvessa.

Ensimmäinen elokuvakin, Rölli – hirmuisia kertomuksia, tehtiin jo vuonna 1991 ja Rölli palasi valkokankaalle 2000-luvulla. Nyt ensi-iltansa saa viides elokuva, Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus. Jokaisessa on ollut mukana tuottaja Marko Röhr ja ohjaaja-käsikirjoittaja Taavi Vartiallekin kyseessä on jo toinen Rölli-tuotanto.

Pitkän kokemuksen tuoma varma ote tuntuu läpi elokuvan. Erityisesti Tuppurainen on läpeensä luonteva ja turvallisen tuttu metsänpeikkona, jonka ilkikurista temperamenttia ikä tai harmaat hiukset eivät ole tasoittaneet.

Tarinaan on haettu suureellisen fantasiaseikkailun tuntua, täysin onnistumatta. Rölli kun on omimmillaan pienemmissä ympyröissä, vaikka hahmon oivallukset erilaisuudesta, yhteiselosta ja luonnonyhteydestä ovat aina suuria olleetkin.

Malla Hukkanen
Juurakko-tyttöä esittää Linnéa Röhr.
Juurakko-tyttöä esittää Linnéa Röhr.

Röllikylässä onnellista arkea elelevät Rölli ja Juurakko-tyttö (rooliin menestyksekkäästi palaava Linnéa Röhr ) saavat kuulla, että kaukana vuorten ja meren takana piilee paikka nimeltä Kaikkien Aikojen Alku. Omaa taustaansa aprikoiva löytölapsi Juurakko innostaa vanhan Röllin lähtemään kanssaan matkalle selvittämään, mistä he oikein tulevat ja mikä on kaiken salaisuus.

Retkellään kaksikko kohtaa vaaranpaikkoja, mutta saa myös apua kohtaamiltaan olennoilta kuten Vesa Vierikon äänellä puhuvalta aavikon kameli Ca Mélilta.

Erikoistehostein ja vaihtelevilla kuvauspaikoilla toteutetut seikkailuosuudet ovat komeita, mutta tuntuvat juonen hapuillessa paikoin päälle liimatuilta. Elokuvan lempeä vire sen sijaan säilyy vakaana, kyseessä on aidosti lastenelokuva ilman tappeluita.

Seikkailun lähetessä loppuaan Rölli ja Juurakko löytävät meren luodolta neljä menninkäismäistä orpolasta. Kohtauksessa, jossa koko joukko tanssii yöllä nuotion ympärillä on viimein oikeaa sadun tenhoa.

Malla Hukkanen
Seikkailu kohti Kaikkien Aikojen Alkua -nimistä paikkaa.
Seikkailu kohti Kaikkien Aikojen Alkua -nimistä paikkaa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat