Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjalaisohjaaja sai aikaan toimivan haitrillerin

Jaume Collet-Serra lataa kylmäävää värinää hain ja nuoren naisen kohtaamiseen.

Kulttuuri
 
Vince Valitutti
Blake Livelyn esittämä Alice saa kimppuunsa sinnikkään valkohain.
Blake Livelyn esittämä Alice saa kimppuunsa sinnikkään valkohain. Kuva: Vince Valitutti

Jännitys The Shallows, ohjaus Jaume Collet-Serra, pääosissa Blake Lively, Brett Cullen. Kesto 86 min. K12. ★★★

Voiko neljän Tappajahai-elokuvan ja Haihurrikaani-hupailujen jälkeen vielä tehdä tuoreen trillerin ihmisen ja valkohain kohtaamisesta? Ehkä ei tuoretta, mutta toimivan kyllä, mistä on todisteena espanjalaisohjaaja Jaume Collet-Serran naseva The Shallows.

The Shallows

jännitys

(The Shallows)

Ohjaaja: jaume Collet-Serra

Vuosi: 2016

Kesto (min): 86

Ikäraja: 12

Rooleissa: Blake Lively, Brett Cullen

Barcelonassa syntynyt Collet-Serra on tehnyt muutaman kelvollisen Liam Neeson -jännärin ja pari kehnompaa kauhuelokuvaa. Nyt hän osoittaa kykynsä ohjata rajatun tilan trilleriä tehokkaasti.

Nancy ( Blake Lively ) tulee Meksikoon voidakseen surffata syöpään kuolleen äitinsä vanhalla lempirannalla. Aluksi kaikki on paratiisillista; muutama mukava paikallinen surffaripoikakin löytyy. Nancy törmää kuitenkin muutaman sadan metrin päässä rannasta valaanraatoon, joka on paikallisen valkohain päivällinen. Eikä hai lainkaan pidä siitä, että ihmistumpeloita tunkee sen ruokapöytään.

Nancy pelastautuu loukkaantuneena pienelle luodolle. Matka rannalle ei ole pitkä, mutta hai on päättänyt pelata pelin loppuun saakka, eikä häivy mihinkään. Painajainen voi alkaa.

Collet-Serra luo jännitystä tiiviisti ja tehokkaasti, käyttäen hyvin maisemien upeutta ja atleettista Blake Livelyä, joka on sitten Gossip Girl -televisiosarjan osoittanut olevansa kelpo näyttelijä.

Hain ja nuoren naisen kamppailu saattaa olla ennalta-arvattava, mutta Collet-Serra saa siihen silti kylmäävää värinää ja jännittäviä tilanteita, loppua kohti kyllä hieman uskottavuuden kustannuksella.

Aitoamerikkalaista perhesentimentoa elokuvaan syntyy taustapeilivilkaisuista Nancyn perhekuvioihin, leski-isään ja isosiskoaan ihailevaan pikkusiskoon. Onneksi sitä on aika vähän.

Huvittavaa on tosin se, että taas kerran haista tehdään paitsi luonnollista suurempi, myös yllättävän älykäs. Tuskinpa hai nyt oikeasti jäisi tieten tahtoen yhtä tiettyä ihmispoloa vaanimaan kun on se valaskin popsittavana.

Korjaus 3.10 klo 11.10: Päähenkilön nimi on Nancy, ei Alice kuten alkuperäisessä jutussa oli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat