Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolitoista tuntia tulihelvettiä keskellä avomerta

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa palavasta öljynporauslautasta ei ole suvantohetkiä.

Kulttuuri
 
David Lee
Mike Williamsilla (Mark Wahlberg) on kuumat paikat palavalla öljynporauslautalla.
Mike Williamsilla (Mark Wahlberg) on kuumat paikat palavalla öljynporauslautalla. Kuva: David Lee

Jännitys Deepwater Horizon Ohjaus Peter Berg. Pääosissa Mark Wahlberg, Kate Hudson, Dylan O´Brien, Kurt Russell. 107 min. K12. ★★

Ennen 21 vuorokauden työpäivän putkea työntekijöiden kodeissa paritellaan, pusutellaan perhettä ja ihastellaan tyttären kirjoittamaa ainetta isän hirmutärkeästä työstä.

Deepwater Horizon

jännitys

(Deepwater Horizon)

Ohjaaja: Peter Berg

Vuosi: 2016

Kesto (min): 107

Ikäraja: 12

Rooleissa: Mark Wahlberg, Kate Hudson, Dylan O’Brien, Kurt Russell

Sitten öljynporausalan rautaiset ammattilaiset kuskataan helikoptereilla kelluvalle Deepwater Horizon -nimiselle kelluvalle öljynporauslautalle Meksikonlahdelle.

Kopterin laskeutuessa konfliktia pohjustetaan, kun käy ilmi, että lautan vuokraaja British Petroleum on rahanhimoissaan jättänyt väliin työvaiheita, joilla varmistetaan poraamisen turvallisuus.

Tämän viisitoistaminuuttisen verran actionin ystävien pitää odottaa, että päästään itse asiaan. Kun testaukset alkavat, meren pohjasta alkaa suihkuta lautalle hurjalla paineella mutaa ja öljyä.

Metaanikaasun syttyessä öljynporauslautasta tulee tulihelvetti, jossa kuolee 11 ihmistä. Yli sata saadaan pelastettua.

Peter Bergin ohjaus on täydellinen elokuva niille, jotka rakastavat näkymiä palavista rakenteista, räjähdyksistä ja kuumuudesta vääntyvästä metallista. 1970-luvun katastrofiklassikko Liekehtivä torni on tämän rinnalla syvää luotaavaa ihmissuhdedraamaa.

Nimekkäimmät näyttelijät, kuten Mark Wahlberg, Kurt Russell ja John Malkovich, kannattaa bongata elokuvan alussa, sillä loppupuolella kaikkien kasvot ovat peittyneet joko öljyyn, mutaan tai sirpaleiden aiheuttamiin verisiin haavoihin.

Tositapahtumiin perustuvalla elokuvalla on toki omat ansionsa. Olot palavalla öljylautalla olivat epäilemättä yhtä kaoottiset ja paniikintäyteiset kuin valkokankaalta näkyy.

Jokaista käänteentekevää, uusiin räjähdyksiin johtavaa yksityiskohtaa ei käydä avaamaan vaan rytmi kulkee kiivaana noudatellen lajityypin perussääntöä: räjähdyksiä, ei selityksiä.

Suurimmat tunnepuuskat nousevat vasta elokuvan jälkeen. Miksi BP:tä käsiteltiin elokuvassa silkkihansikkain, vaikka vuodon seurauksena veteen karkasi 800 000 kuutiometriä raakaöljyä?

Entä kuinka jotkut ovat voineet suunnitella öljyn poraamista merenpohjasta arktisilla alueilla, joiden olosuhteet ovat huomattavasti herkemmät ja ankarammat kuin Meksikonlahdella?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat