Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indiedraama himokkaasta tytöstä tarjoaa rehellisiä oivalluksia naiseudesta

Phoebe Gloecknerin sarjakuviin perustuva elokuva paljastaa inhimillisiä kipupisteitä hirtehisen huumorinsa avulla.

Kulttuuri
 
KAVI
Minnie (Bel Powley) ja bestis Kimmie (Madeleine Waters) pitävät hauskaa The Diary of a Teenage Girl -elokuvassa.
Minnie (Bel Powley) ja bestis Kimmie (Madeleine Waters) pitävät hauskaa The Diary of a Teenage Girl -elokuvassa. Kuva: KAVI

Draama The Diary of a Teenage Girl. Ohjaus Marielle Heller. Pääosissa Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig. 102 min. K18. ★★★★

Seksi on helppoa ja kivaa, se tuntuu ihanalta ja sitä on saatava heti lisää!

The Diary of a Teenage Girl

draama

(The Diary of a Teenage Girl)

Ohjaaja: Marielle Heller

Vuosi: 2016

Kesto (min): 102

Ikäraja: 18

Rooleissa: Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig

Tällaista ajatusta ei ole tottunut yhdistämään 15-vuotiaisiin tyttöihin. Seksi esitetään usein heille vaikeana, monimutkaisena, kivuliaana, vakavaa harkintaa vaativana, jopa vaarallisena asiana.

Siksi Kavin kuukauden elokuvana nähtävän The Diary of a Teenage Girlin (R&A 2015) päähenkilö Minnie ( Bel Powley ) on harvinainen sankari jopa yleisesti vapaamielisempien indie-elokuvien saralla: himokas tyttö, jolle orastava taiteilijuus antaa turvaa enemmän kuin elokuvan vailla suuntaa heiluvat aikuiset.

Underground-sarjakuvataiteilija Phoebe Gloecknerin puoliomaelämäkerrallisiin sarjakuviin perustuva elokuva alkaa vuoden 1976 San Franciscosta.

Hippiaatteesta on jäljellä lähinnä kukoistava huumekauppa, mutta utelias Minnie panostaa vapaaseen rakkauteen: hän harrastaa seksiä ensimmäistä kertaa yksinhuoltajaäitinsä poikaystävän kanssa. Pikku hiljaa seksi muuttuu suhteeksi, kun 35-vuotias Monroe ( Alexander Skarsgård ) ja Minnie ovat selvästi samalla aaltopituudella.

Virkistävästi kumpikaan ei ole yksinomaan pahis eikä hyvis.

Gloecknerin nihilistiset sarjakuvat näyttävät maailman usein turvattomana paikkana, jossa voimakkaat kuppaavat heikompia. Elokuvassa efektiä on pehmennetty eri tavoin. Oranssinrusehtavassa ajankuvassa on jotain nuhjuista ja turvallista, pääosiin valitut näyttelijät tekevät henkilöistä pyöreitä ja samastuttavia ja Minnien omintakeiset piirustukset heräävät välillä maagisesti eloon keventäen tunnelmaa.

Marielle Hellerin näytelmään pohjaava käsikirjoitus tekee pieniä, rehellisiä havaintoja naisena ja tyttönä olosta.

Feministiksi julistautuva äiti ( Kristen Wiig ) ystävineen yrittää tämän tästä vapautua pulverien ja punaviinin avulla, mutta saa useimmiten pelkän morkkiksen.

Vapaamman kasvatuksen saanut Minnie on taas niin sinut oman seksuaalisuutensa kanssa, että se pelottaa samanikäisiä poikia. Parhaan ystävänsä Kimmien kanssa Minnie joutuu hurjiinkin paikkoihin, mutta niistä selvitään yhdessä.

Antoisinta on seurata hypnotisoivan kauniin Powleyn pelotonta Minnietä ja tämän mainiota yksinpuhelua. Minnie paljastaa hirtehisen huumorinsa avulla ne inhimilliset epävarmuudet ja kipupisteet, joita me kaikki kannamme sisällämme.

The Diary of a Teenage Girl Helsingin Orionissa (Eerikinkatu 15) la 1.10 klo 17, ti 4.10. klo 17, su 16.10. klo 19.45 ja to 20.10. klo 19.45.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat