Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dan Brown -trilogian kolmas osa on sarjan paras

Trillerikokemuksena Inferno nousee keskitason yläpuolelle

Kulttuuri
 
Jonathan Prime
Tom Hanks tuo roolityöllään Langdonin hahmoon arkista uskottavuutta.
Tom Hanks tuo roolityöllään Langdonin hahmoon arkista uskottavuutta. Kuva: Jonathan Prime

Draama Inferno. Ohjaus Ron Howard. Pääosissa Tom Hanks, Felicity Jones, Sidse Babett Knudsen, Ifran Khan, Omar Sy. 122 min. K12. ★★★

Rutinotunut amerikkalaisohjaaja Ron Howard on tätä ennen tehnyt jo elokuvat Da Vinci -koodi (2006) ja Enkelit ja demonit (2009) maanmiehensä, menestyskirjailija Dan Brownin trillereistä. Inferno on sarjan kolmas ja tähän asti paras elokuva. Vaikka sitä rasittaa Brownin tarinan kaavamaisuus, Howardin onnistuu nyt säilyttää hyvä rytmi ja tempo koko kerronnan ajan.

Inferno

draama

(Inferno)

Ohjaaja: Ron Howard

Yhdysvallat

Vuosi: 2016

Kesto (min): 122

Ikäraja: 12

Rooleissa: Tom Hanks, Felicity Jones, Sidse Babett Knudsen, Ifran Khan, Omar Sy

Erityisesti Infernon alku on esimerkillistä elokuvatrilleriä sekä ohjauksen että leikkauksen suhteen. Se nappaa katsojan heti mukaansa. Sitten Brownin tutut askelmerkit tulevat näkyviin, ja kerronta hieman kangistuu, mutta ei niin paljon, että se lipeäisi tasapaksuuteen kuten Howardin aiemmissa Brown-elokuvissa.

Symbolitutkija Robert Langdon jäljittää nyt fanaatikkoja, jotka haluavat pienentää maailman väkilukua ruttoepidemialla. Ruttokätkön jäljitys vie Firenzestä Venetsian kautta Istanbuliin.

Dan Brownin tuttuun tapaan jahdin apuna toimivat historialliset viitteet, joista suurin osa kytkeytyy renesanssinero Danteen.

Tom Hanks astuu nyt kolmannen kerran Langdonin kenkiin. Hän tuo rooliin oman olemuksensa arkisuutta, minkä vuoksi elokuvien Langdon on kirjojen hahmoa aidommin ihminen, Brownin tarinan epäuskottavuuksista huolimatta.

Mukavaa on myös se, että Langdonin romanttisen kiinnostuksen kohde ei ole nuoren Felicity Jonesin esittämä tohtori Sienna Brooks, vaan Vallan linnake -sarjasta tutun Sidse Babett Knudsenin näyttelemä keski-ikäinen WHO:n viranomainen.

Mutta kun kyse on nopeatempoisesta trilleristä, henkilöhahmot jäävät pakostakin tavattoman ohuiksi. Heistä emme saa tietää muuta kuin sen, mikä tarinan kannalta on välttämätöntä.

Infernon roistot ovat vähän värittömiä, niin Omar Syn petturihahmo kuin Ifran Khanin turvayhtiön pomo ja Ben Fosterin omalla kierolla tavallaan maailmaa pelastava miljardööri.

Pohjimmiltaan Inferno on trillerinä aika mekaaninen ja yllätyksetön, mutta Howardin ote on inspiroituneempi kuin ohjaajalla yleensä. Siksi Inferno nousee trillerikokemuksena hieman keskitason yläpuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat