Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koheltava komedia ei jaksa huvittaa

Masterminds panostaa koheltamiseen ja alapäähuumoriin

Kulttuuri
 
Glen Wilson
Kristen Wiig yrittää parhaansa Mastermindsissa.
Kristen Wiig yrittää parhaansa Mastermindsissa. Kuva: Glen Wilson

Komedia Masterminds. Ohjaus Jared Hess. Pääosissa Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson, Jason Sudeikis. K7. ★★

Amerikkalaisella elokuvakomedialla on kunniakkaat perinteet Chaplinista Woody Alleniin. Siksi onkin outoa, että niin moni nykyisistä amerikkalaisista komediaelokuvista on patasurkea.

Masterminds

komedia

(Masterminds)

Ohjaaja: Jared Hess

Yhdysvallat

Vuosi: 2016

Ikäraja: K12

Rooleissa: Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson, Jason Sudeikis

Masterminds ei ole poikkeus. Sen sijaan elokuva on perin kummallinen.

Vuonna 1997 eräs autokuski tovereineen varasti Loomis Fargo -rahankuljetusyritykseltä Pohjois-Carolinan osavaltiossa 17 miljoonaa dollaria. Porukka jäi kiinni, mutta yli kaksi miljoonaa katosi johonkin.

Masterminds perustuu tapaukseen, mutta se ei siis ole trilleri tai vakava draama, vaan hyvin lavea komedia, lähestulkoon farssi.

Huumori on amerikkalaisista nykykomedioista kovin tuttua alapääosastoa tai sitten yhtä tuttua koheltamista. Hauskaa se ei ole, ellei nyt ole tämäntyyppisen vitsailun suuri fani.

Elokuvasta paistaa myös ylimielisyys sen henkilöitä kohtaan. Heidät esitetään punaniskatolloina, joilla ei ole juurikaan älyä, ja joille voi sen vuoksi sumeilematta nauraa. Tekisi mieli sanoa, että Donald Trumpin kannattajat saavat juuri tällaisista asenteista vettä myllyynsä.

Mastermindsiin on koottu neljä amerikkalaisen nykykomedian johtavaa näyttelijää. Zach Galifianakis esittää keikkaa toteuttamaan huijattua hölmöä autokuskia, Kristen Wiig on häntä ohjaileva seireeni ja Owen Wilson porukan ”aivot”. Jason Sudeikis nähdään ammattitappajana, jonka rooli tarinassa on aivan absurdi.

Jos kyseessä olisi keikkaelokuvien parodia tai jonkinlainen satiiri, Mastermindsia voisi ehkä jotenkin ymmärtää. Nyt se on vain kehno komedia jolla ei ole muuta päämäärää kuin ilmeisin ja halvoin keinoin huvittaminen.

Yksi tähti muutamasta onnistuneesta sanallisesta heitosta, ja toinen tähti näyttelijöille, etenkin Galifianakisille ja Wiigille, jotka yrittävät tehdä onnettomasti käsikirjoitetuista hahmoista ihmisiä.

Elokuva muuten väittää, että porukan suorittama keikka olisi ollut Yhdysvaltojen suurin käteisryöstö. Ei ollut, sillä seitsemän kuukautta aiemmin samaiselta Loomis Fargo -yritykseltä vietiin Floridassa 18,8 miljoonaa dollaria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat