Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lohikäärmeseikkailu jää kertakäyttöiseksi Disney-tuotteeksi

Tarinan vahva alku simahtaa hempeydeksi

Kulttuuri
 
Anna Möttölä
Matt Klitscher
Levi Alexander on Pete.
Levi Alexander on Pete. Kuva: Matt Klitscher

LAPSET Pete ja lohikäärme Elliott (Pete’s Dragon). Ohjaus David Lowery. Pääosissa Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Oona Laurence, Robert Redford. 103 min. K7. ★★

Suurten Hollywood-studioiden joukossa Disneylla on aivan oma paikkansa. Yhtiön tunnus elokuvan alussa, satulinnan ylle kaartuva keijukaispölykaari ja helisevä tunnusmusiikki, nostattaa odotukset siitä, että luvassa on jotain taianomaista.

Parhaimmillaan odotus palkitaan. Tällä kertaa ei täysin.

Pete ja lohikäärme Elliott on sujuva, mutta kertakäyttöinen, turvallisen keskitien Disney-tuote. Kyseessä on uudelleenfilmatisointi vuoden 1977 samannimisestä musikaalista, josta parhaiten muistetaan Oscar-ehdokkaaksi noussut laulu Candle in the Water. Alkuperäinen tarina sijoittui 1900-luvun alkuun, mutta uusi elokuva kumartaa esikuvalleen sijoittamalla tapahtumat 1970–80-lukujen vaihteeseen.

Pieni Pete-poika (suurisilmäisen suloinen Levi Alexander ) menettää vanhempansa autokolarissa syrjäisellä metsätiellä. Apuun tulee suurta koiranpentua muistuttava lohikäärme, jonka Pete nimeää lempikirjansa mukaan Elliotiksi. Poika ja lohikäärme katoavat metsään.

Vuosien kuluttua Pete ( Oakes Fegley ) kohtaa Natalie-tytön ( Oona Laurence ) ja metsänvartija Gracen ( Bruce Dallas Howard ). Gracen puunveistäjä-isä ( Robert Redford ) on kertonut tarinoita metsässä asuvasta lohikäärmeestä, mutta kukaan ei ole uskonut. Pete ei halua erota Elliotista. Lohikäärme sopii kuitenkin huonosti ihmisten keskelle.

Ohjaaja-käsikirjoittaja David Loweryn tausta on independent-elokuvissa (mm. Ain’t Them Bodies Saints) ja hän pitää seikkailun skaalan intiiminä. Tämä on sinänsä hyvä valinta, mutta elokuvan vahva alku simahtaa alleviivatuksi hempeydeksi.

Loweryn seuraava Disney-elokuva on näytelty versio Peter Pan -animaatioklassikosta. Siihen toivoo jo rohkeampaa otetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat