Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuplia tosiharrastajalle

Ruoka
 
Jukka Sinivirta: Samppanjaopas 2015. Readme.fi. 473 s. 19,90 e.
Jukka Sinivirta: Samppanjaopas 2015. Readme.fi. 473 s. 19,90 e.

Mikä?

Pitkään myynnissä olleet vuosittaiset viini- ja olutoppaat ovat saaneet vierelleen Samppanjaopas-teoksen. Kirjassa on arvioitu kaikki Alkon samppanjat, jotka kirjan tekohetkellä olivat saatavissa. Lisäksi opus esittelee yli tuhat muuta samppanjaa.

Aiheestaan lumoutunut Jukka Sinivirta onkin oiva matkanjohtaja kuplajuoman maailmaan: "Jos olen ilman samppanjaa kauemmin kuin viikon, minusta se tuntuu rangaistukselta", hän toteaa teoksen alkulehdillä.

Alkon valikoiman pullot ovat kukin saaneet oman sivunsa, muille tilaa on annettu vähemmän. Tärkeimpänä tietona on juoman aromimaailma eli tuoksu ja maku, joita Sinivirta analysoi laveasti.

Jokaiselle samppanjalle Sinivirta antaa pisteet (86–100). Noin neljänkymmenen euron samppanjat yltävät parhaimmillaan 91 pisteeseen. Näitä ovat muun muassa Billecart-Salmonin Brut Réserve, Duval-Leroyn Cuvée Paris Brut ja Jacquessonin Cuvée no. 737 Extra-Brut.

Sinivirran suosikkitalon, Krugin, juomille pisteitä ropisee enemmän, ja ne saavat käyttötarkoitukseen viittaavat erikoismaininnat "nautiskelu, filosofointi, syy olla olemassa".

Kenelle?

Lahjaksi tosiharrastajalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat