Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tosifanien suklaakirjassa suklaa maustaa sinapinkin

Ruoka
 
Matleena Lahti (kuvat Satu Nyström): Raakasuklaata & superruokaa. Readme.fi. 161 s. 25,90 e.
Matleena Lahti (kuvat Satu Nyström): Raakasuklaata & superruokaa. Readme.fi. 161 s. 25,90 e.

Mikä?

Ruokatoimittaja ja -kirjailija Matleena Lahti on tehnyt raakasuklaakirjan kotikokeille. Raakasuklaa on kuumentamatonta ja mahdollisimman vähän käsiteltyä suklaata.

Raakasuklaata & superruokaa

Matleena Lahti, Satu Nyström

Kustantaja: Readme.fi

Ilmestymisvuosi: 2014

Laji: Ruokakirjat, Harrasteet, Tietokirjat

Kirjan alkupuolella kerrotaan suklaan valmistamisen raaka-aineista ja työvaiheista. Kirjan ohjeilla voi tehdä muun muassa konvehteja, juomia, jäätelöä ja kakkuja. Villeimmillään suklaa maustaa oluen ja sinapinkin.

Toimiiko?

Selaillessa tulee selväksi, että ilman visiittiä Ruohonjuureen, Ekoloon tai muuhun hyvinvointikauppaan ei pysty montakaan reseptiä kokeilemaan. Kyseiset kaupat ovatkin olleet kirjan sponsoreina, kuten myös muun muassa Punnitse & Säästä.

Ohjeiden kirjo on häkellyttävä: on avokado-kaakaokeittoa, kaakaomajoneesia, kaakaomarinoituja sipuleja ja raakasuklaasnapsia.

Kokeilen siitepöly-sitrussuklaata, jonka valmistaminen sujuu helposti. Eniten aikaa vie kaakaovoin sulattaminen vesihauteessa. Kun voi on sulanut, sekaan heitetään loput ainekset, kuten lucuma, raakakaakaonibsit ja sitrushedelmien kuoriraaste. Suklaa alkaa jähmettyä jo sitä valmistaessa, joten herkuttelemaan pääsee nopeasti.

Toisena ohjeena kokeilen raakasuklaapuuroa. Harvoin tapahtuu niin, että ruoka näyttää omalla lautasella paremmalta kuin kirjassa. Nyt niin käy: kirjan kuvassa puuro ei juuri houkuttele, mutta valmiina se näyttää lähes kaupan suklaavanukkaalta. Makukin on hyvä. Ohjeessa neuvotaan käyttämään mitä tahansa kasvimaitoa, mutta suositeltu hasselpähkinäjuoma tekee puurosta ihanan jälkiruokamaista.

Kokeilen vielä avokado-suklaamoussea, joka syntyy vaivattomasti, mutta osoittautuu hieman vaisunmakuiseksi. Vuorokauden jääkaapissa säilytys tosin syventää makuja.

Kenelle?

Raakasuklaasta kiinnostuneille. Myös suklaan tosiystäville, jotka haluavat käyttää suklaata muihinkin kuin jälkiruokiin. Superfoodeja pelkäämättömille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat