Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riitta Uusitalo pilailee sarjakuvassaan romanttisen rakkauden haavekuvilla

Kulttuuri
 
Tipu Laitinen yrittää parisuhdetta muun muassa Kauniit ja rohkeat -sarjan Ridge Forresterin kanssa.
Tipu Laitinen yrittää parisuhdetta muun muassa Kauniit ja rohkeat -sarjan Ridge Forresterin kanssa.
Arvio: sarjakuva
Riitta Uusitalo: Enimmäkseen single. Huoltokirja. 80 s.

Enimmäkseen single on kuvatateilija Riitta Uusitalon ensimmäinen sarjakuvakirja viiteen vuoteen. Sen päähenkilö Tipu Laitinen tekee paluun vielä kauempaa, sillä Uusitalo on kuvannut häntä viimeksi 1980-luvulla.

Tässä välissä Uusitalo (s. 1960) on tehnyt sarjakuvia muun muassa Risusen perheestä ja Nasu-possusta. Hän sai Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon vuonna 1993.

Enimmäkseen single keskittyy Tipu Laitisen miessuhteisiin. Tai keskittyy ja keskittyy. Uusitalo piirtää levottomalla viivalla, joka kiemurtelee villisti kuin sivut olisivat täynnä pillastuneita matoja.

Myös kerronnan rytmi hengästyttää. Ajatus virtaa usein selostusteksteissä, ja Uusitalo tuskin malttaa lopettaa tarinaa yhdestä suhteesta ennen kuin heittäytyy jo Tipu Laitisen kanssa seuraavaan.

Sen ainoan oikean ikuinen metsästys vie Tipu Laitisen absurdeihin tilanteisiin. Esimerkiksi liitto metsurin kanssa menee metsään kirjaimellisesti, kun Tipu vaipuu rämeeseen. Sieltä hänet kaivaa vuosien päästä joulupukki.

Joulupukin kanssa Uusitalo piikittelee talouskeskeistä aikaa. Pukki brändää joulun ja vie sen pörssiin. Aattoa aletaan viettää neljännesvuosittain voittojen maksimoimiseksi.

Kauniit ja rohkeat -telkkarisarjan Ridge Forrester osoittautuu itsekeskeiseksi suupaltiksi, joka saa Laitisen paksuksi silkalla lörpöttelyllä.

Tipu Laitinen palasi yli 25 vuoden horroksestaan ensin galleriaan. Sarjakuvat olivat viime vuonna esillä Becker-galleriassa Jyväskylässä. Sitten ne saattoi lukea Uusitalon verkkosivuilta.

Uusitalo tekee ruusunpunaisista romanttisista haaveista niin riemukasta pilkkaa, että Enimmäkseen single ansaitsee ilmestyä myös kirjana. Vaikka kyyti jää paikoin epätasaiseksi, parhaimmillaan siitä nauttii kovasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat