Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sankaritoimittaja New Yorkissa

Kulttuuri
 
Arvio: kirjat
Jouko Heikura: Asemapaikka New York. Gummerus. 288 s.

 

Pitkään toimittajana työskennelleen Jouko Heikuran Rakel Aho -sarja jatkuu kolmannella romaanilla. Ensimmäisessä kirjassa Mustien vuorten varjossa (2011) reportteri Aho tavattiin 1980–90-lukujen Itä-Euroopassa, toisessa romaanissa Joki kaupungin alla (2013) Rakel Aho työskenteli Lontoossa 1990-luvun lopulla.

Kolmas osa Asemapaikka New York vie äitinsä tyttönimen Varga ottaneen Rakelin New Yorkiin vuonna 2001. Hän työskentelee kirjeenvaihtajana ja asuu legendaarisessa, taiteilijoiden ja muusikoiden suosimassa Chelsea Hotelissa.

Heikuran kirjat ovat sekoitus jännäriä, toimittajatyön kuvausta ja kepeää chick lit -kirjallisuutta. Uutuudessa jälkimmäinen korostuu liiaksikin. Suuri osa romaanista kuluu Sinkkuelämää-televisiosarjaa muistuttavaan naispuolisten ystävysten kokaiinihuuruisen vapaa-ajanvieton kuvaukseen.

Heikuralla on tapana asettaa Rakel todellisten lähihistorian tapausten keskipisteeseen. Kun ollaan New Yorkissa 2001, tietäähän sen, mitä silloin tapahtui.

Syyskuun yhdennentoista WTC-iskujen jälkeen romaanin kerronta hieman terävöityy, mutta pakkopullamaisesta selittelevyydestä ja yleisestä Yhdysvaltojen ja New Yorkin fiilistelystä Heikura ei missään vaiheessa hellitä.

Nuoren pakistanilaistaustaisen musliminaisen Aishan ja hänen perheensä kautta tarinaan tulee näkökulmaa sekä kiihkoislamiin että muslimien vaikeuksiin Yhdysvalloissa WTC-iskujen jälkeen. Myös jännäriainekset astuvat tässä vaiheessa esiin.

Helposti luettavasta viihderomaanista on kuitenkin koko ajan kyse, mikä selittää Heikuran pyrkimyksen pysyä isojen asioidenkin suhteen pintatasolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat