Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuvakirjassa pohditaan, mikä meriä uhkaa

Kulttuuri
 
Lastenkirja
Anssi Keränen: Lossi-Lassi ja merten salaisuudet. Tammi. 42 s.
HS-suositus: Yli 3-vuotiaille.

 

Kuvittajana tunnettu Anssi Keränen kertoo Nepan ja Ekun merentutkimusmatkasta, joka opettaa pienelle lukijalle isoja asioita. Kaverukset hyppäävät napakan kipparin Lossi-Lassen alukseen ja lähtevät tapaamaan rohkeaa tiedenaista Nelliä kaukaiselle saarelle.

Eloisaan tarinaan on sisällytetty ajankohtaisia ympäristöuhkia ja viittaus ilmastonmuutokseen. Raju myrsky rikkoo trooppisella saarella asuvan kaverin kodin. Onneksi Nepa ja Ekku lupaavat Tautoulle uuden!

Kaverukset siivoavat muoviroskia uuvuksiin asti kauniin saaren rannassa. He myös puhdistavat öljyturmassa likaantuneita merilintuja. Synkänmusta öljyläikkä leviää sivulla ja jää mieleen.

Piirrokset ovat värikylläisiä, ja ne on sommiteltu ilmavasti. Kaverukset sukeltelevat syvän sinisissä vesissä. Majesteetillisen sinivalaan olisi voinut levittää vielä isommaksi, mutta näyttää hyvältä näinkin. Delfiinien kuunteleminen on kiva kohta tarinassa. Valaiden viestimisestä on meidän isojen maailmassa kiehtovia tutkimuksia.

OIKAISU (HS 12.9.2015): Torstaina 10. syyskuuta lasten kuvakirjan päähenkilön nimi Lossi-Lassi oli kirjoitettu arviossa Lossi-Lasseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat