Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tämän ainoan kerran Jo Nesbøn verikekkeri vain hymyilyttää

Kulttuuri
 

Rikosromaani Jo Nesbø: Verta lumella II (Mere blod). Suom. Outi Menna. Johnny Kniga. 272 s.

Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Jo Nesbø
Jo Nesbø

Perinteinen western. Etäisten laaksojen mies laskeutuu vankkurista kaukana erämaan seisakkeelle. Vähitellen tyhjyydestä ilmestyy outoja eläjiä, viehättävä mutta väärinkohdeltu nainen, jonka keskenkasvuinen poika kaipaa itselleen isää kaveriksi.

Syntyykö onnettomaan maailmaan karuuksien runnoma ydinperhe vai saavatko rikollisen menneisyyden aseistetut haamut miehen kiinni sekä rahat ja hengen pois?

Väljästi erinomaiseen edeltäjäänsä kytkeytyvä Verta lumella II toimii alusta loppuun saakka villinlännensadun tavoin, joten lajin tuntijat eivät varsinaisesti ylläty mistään. Norjan pohjoisimman rannan saamelaisuus ja lestadiolaisuus luovat kuvaan kiehtovan omaleimaista maustetta.

Jumalasta, synnistä ja kuolemastakin Jo Nesbø voi nyt kirjoittaa vapautuneesti, kun tuimassa kaavussaan elämälle vapautumista odottava nainen sattuu olemaan paikkakunnan saarnaajan tytär. Miehen tavoin myös hän haluaa eroon niin maallisista kuin henkisistäkin piruista.

Läpi koko Nesbøn kirjaksi harvinaisen hoikan opuksen tuntui kuin olisin lukenut tämän tarinan aikaisemminkin. Se ei ole välttämättä huono merkki.

Siitä olen varma, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun Nesbøn veren, syyllisyyden ja rakkauden keitos lähinnä vain hymyilytti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat