Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret tulevat toistensa uniin

Kulttuuri
 
Vesa Sisättö

Nuortenkirja Kerstin Gier: Lupaus (Silber – Das erste Buch der Träume), Vala (Silber – Das zweite Buch der Träume). Suom. Heli Naski. Gummerus. 341 ja 343 s. HS-suositus: Yli 14-vuotiaille.

Liv Silber on 16-vuotias tyttö, joka muuttaa äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa Lontooseen. Äiti on löytänyt uuden miehen: Livin pitää tottua isäpuoleen ja tämän 17-vuotiaisiin kaksosiin Graysoniin ja Florenceen. Kaiken keskellä Liv saa kyvyn seikkailla unien maailmassa. Se on salaperäinen paikka, jossa voi vierailla muiden unissa.

Liv kohtaa unimaailmassa viisi uuden koulunsa suosittua oppilasta, joista yksi on hänen velipuolensa Grayson. He ovat löytäneet tien unimaailmaan manaamalla esiin muinaisen unidemonin. Tai ainakin niin Anabel, joukon johtaja, väittää. Liviä tarvitaan mukaan demonin kanssa pelattavaan peliin. Siinä Liv tutustuu kiehtovaan Henryyn.

Nuorten seikkailut jatkuvat Vala-romaanissa. Joukko on hajonnut ja tilalla on katkera kosto, jonka kohteeksi Liv joutuu.

Liv Silber on samanlainen hauskan itsekriittinen sankaritar kuin Kerstin Gierin aiemman Rakkaus ei katso aikaa -trilogian Gwendolyn.

Livin uniseikkailuissa ympäristö on fantasiaa, mutta pahikset ovat ihmisiä, täysin vihaansa uponneita nuoria. Jännitys, huumori ja romantiikka ovat Gierin romaanissa tasapainossa.

Saksalaisessa nuorten fantasiassa voidaan puhua seksistäkin, toisin kuin anglosaksisessa. Pohjoismaiseen vapaamielisyyteen on kuitenkin vielä pari askelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat