Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoren joulupukin kärsimykset

Kulttuuri
 
Päivi Heikkilä-Halttunen

Lastenromaani Andre Noël Shaker: Joulupukin unelma. Opi kuinka unelmista tehdään totta. Kuv. Lauri Konttori. Suom. Kira Poutanen. WSOY. 112 s. HS-suositus +5

Lastenkirjallisuudella on entistä useammin myös ulkokirjallisia tavoitteita. Ranskalaissyntyisen, nyttemmin suomalaistuneen yritysvalmentajan Andre Noël Shakerin lastenromaani Joulupukin unelma on saanut takakanteensa elämäntaito-oppaan kirjastoluokituksen.

Tekijä luonnehtii jälkisanoissaan kirjaa uudentyyppiseksi lastenkirjaksi, ja kiittää Linda Liukasta hyvistä neuvoista.

Lukija pääsee kurkistamaan Joulupukin vaiheisiin ennen tämän pestautumista tärkeään luottamustehtävään. Niklas on kunnianhimoinen nuori mies, joka on valmis taistelemaan unelmiensa eteen. Kotikylän Jumilompolon taantumuksellinen ilmapiiri sysää hänet maailmalle ja Toimelan kylään, sillä Niklas haaveilee leikkikalutehtaan perustamisesta. Lukuisten vastusten karaisemana ja sopivien mentoreiden opastamana hän lopulta pääsee tavoitteeseensa.

Tämän kirjan voi halutessaan tulkita kommentoivan Suomen taloudellista ahdinkoa ja kannustavan lapsiakin yrittäjähenkisyyteen ihan pienestä pitäen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat