Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haruki Murakamin varhaistuotannon helmessä laukkaavat huumori ja yksisarviset

Alun perin 1982 ilmestynyt Maailmanloppu ja ihmemaa on Murakamia fantastisimmillaan

Kulttuuri
 

Romaani Haruki Murakami: Maailmanloppu ja ihmemaa (Sekai no owari to hadoboirudo wandarando). Suom. Raisa Porrasmaa. Tammi. 546 s.

Haruki Murakami on nostettu kirjallisuuden Nobelin ennakkosuosikiksi jo useana vuonna. Suosioon on syynsä. Maagisen ja realismin rajoilla liikkuvat romaanit yhdistelevät länsimaista populaarikulttuurin kuvastoa japanilaiseen kulttuurimaisemaan varsin kutkuttavasti.

Ja nyt, vihdoin, Murakamin teoksia on alettu kääntää suomeksi suoraan japanista, kiitos Raisa Porrasmaan.

Alun perin 1982 ilmestynyt Maailmanloppu ja ihmemaa on Murakamia fantastisimmillaan. Se vuorottelee kahden vastakkaisen maailman välillä, joista kumpikin tuntuu ensi alkuun ironisesti nimetyltä. Maailmanloppu on nimittäin paikka, jossa kaikki on täydellistä. Kultakarvaiset yksisarviset käyskentelevät pitkin katuja ja jokaisella on kaikki haluamansa.

Ihmemaa puolestaan tempoilee rahan- ja vallanhalun kourissa. On yksinäisyyttä, väkivaltaa ja riittämättömyyden tunteita.

Parasta on kuitenkin ilkikurinen huumori, joka kääntää asiat toistuvasti päälaelleen. Ja jonka pohjalla on vakava vakaumus siitä, mikä elämän tarkoitus oikeastaan on. (Vinkki: ei ainakaan helpolla pääseminen!)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat