Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pehmoeläimet tuovat kuvakirjassa iloa ja turvaa

Julia Vuori antaa vaivihkaa eväitä myös esteettisen tyylitajun syntymiseen.

Kulttuuri
 
Päivi Heikkilä-Halttunen

Kuvakirja Julia Vuori: Tapiiri ja Hunaja: Sillä aikaa kotona. Lasten Keskus ja Sylva ry. 27 s. HS-suositus: Yli 3-vuotiaille.

Erityisryhmille tehdään nykyisin paljon lastenkirjoja, onneksi ja tarpeeseen. Kipeää aihetta työstävä kirja voi olla saman asian äärellä elävälle lapselle tärkeä vertaistuki.

Julia Vuoren kuvakirjassa pehmoeläimet jäävät kotiin, kun Leia-tyttö menee ”korjattavaksi sairaalaan”. Ne miettivät, kuinka voisivat järjestää tytön elämään vaihtelua ja virkistystä kotiinpaluun jälkeen.

Raikkain, energisoivin värein – turkoosia ja keltaista – tehty kuvitus karttaa säälittelyä ja voivottelua. Eläinten riehakkaissa leikeissä meno yltyy surrealistiseksi.

Taidekasvatuskirjojen kuvittajana tuttu Vuori antaa vaivihkaa eväitä myös esteettisen tyylitajun syntymiseen. Lelueläimet tutkivat ihmisen anatomiaa Leonardo da Vincin piirustuksista.

Kirjan pehmolelu tapiiri on myös Julia Vuoren syöpäsairaiden lasten yhdistykselle Sylvalle suunnittelema tunnuseläin. Silti kuvakirjan voi lukea täysin tietämättömänä kuvittaja-kirjailijan, kustantajan ja yhteistyökumppanin agendasta.

Lyhyt teksti jättää tilaa rivien väleihin ja puhuu kauniisti siitä, miten tärkeä turvaverkko on vakavasti sairastuneen lapsen perheelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat