Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kohti jännempiä maustekokeiluja

Ruokakirjatestissä Sandron keittokirja.

Ruoka
 
Juhani Niiranen / HS
Richard McCormick: Sandron keittokirja. Ramson Publishing 2015. 215 s, noin 20 e.
Richard McCormick: Sandron keittokirja. Ramson Publishing 2015. 215 s, noin 20 e. Kuva: Juhani Niiranen / HS
Mikä?

Kokki Richard McCormick tuli tutuksi helsinkiläisravintola Sandron keittiövelhona. McCormick on ehtinyt Sandron avaamisen (vuonna 2013) jälkeen kehitellä monia muitakin ravintoloita ja tehnyt siinä sivussa muutaman kirjan.

Sandron keittokirjan englanninkielinen versio oli kirjoista ensimmäinen, se ilmestyi viime kesänä. Joulun alla siitä saatiin suomenkielinen käännös.

Sandron keittokirja kertoo lyhyesti McCormickin ja hänen yhtiökumppaninsa Hicham Mountassirin tarinan. Sandron maailman tuoksuja, makuja ja tunnelmia tuodaan lukijalle marokkolaiselta torilta asti.

Reseptit ovat Välimeren rannoilta – ja niiden makumaailmaan ovat vaikuttaneet monet ihmiset. Esimerkiksi marokkolaiset reseptit ovat pääosin Hichamin Nadia -siskon reseptivihkoista.

Reseptejä kirjassa on melko niukasti, noin 70, mutta niissä on kiva kirjo: leipiä, runsaasti erilaisia dippejä ja kastikkeita, värikkäitä ja mausteisia salaatteja ja keittoja sekä monia kiinnostavia lammasruokia.

Kirjan ulkoasu on reseptien henkeen sopivasti räiskyvän värikäs, mutta taitto näyttää muuten siltä, kun sisältö olisi loppunut hieman kesken. Kirjasinkoko on kuin heikkonäköisille suunnatussa opuksessa ja tunnelmakuvia kokkien matkalta on turhan paljon.

Toimiiko?

Kokeilin kirjasta kahta ohjetta. Sabich on israelilainen ruoka, jossa yhdistyvät pohjoisafrikkalaisen ja Lähi-idän keittiöiden maut. Se on eräänlainen salaatti, joka koostuu paistetusta munakoisosta, uppomunista, rapeista vihanneksia (esimerkiksi ohueksi leikatusta punakaalista), fetasta ja granaattiomenansiemenistä.

Sabich oli erittäin hyvää jokaisen maistajan mielestä.

Chermoula-kala sen sijaan jakoi mielipiteitä. Chermoulatahnassa on muun muassa inkivääriä, harissaa, juustokuminaa, paprikajauhetta, kurkumaa, appelsiinia ja sitruunaa. Kokonaisuus oli maukas – mutta kuhan oma maku jäi pahasti alakynteen.

Kenelle?

Kirja sopii tietysti Sandro-faneille, mutta myös niille kotikokeille, joiden maustaminen on jumiutunut lähinnä suolaan ja mustapippuriin. Tästä kirjasta saa inspiraatiota jännempiin makuyhdistelmiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat