Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallo on taktiikka- ja tunnelaji

Poikien ystävyys elää futiskentällä ja bändikellarissa.

Kulttuuri
 
Päivi Heikkilä-Halttunen

Nuortenkirja Mika Wickström: Meidän jengin Zlatan. WSOY. 200 s. HS-suositus: Yli 10-vuotiaille

Monipuolisesti urheilusta kirjoittava Mika Wickström on pitkän tauon jälkeen kirjoittanut nuortenkirjan.

Nimi vetoaa poikiin, jotka ovat ahmineet David Lagercrantzin kirjoittaman elämäkerran ruotsalaisesta jalkapalloidolista, Zlatan Ibrahimovićista.

Kahdeksasluokkalaiset Arsi ja Karri ovat lapsuudenystäviä. Arsin isä on kotoisin Iranista ja menestynyt mauste- ja saippuabisneksillä. Karrin perhe on totaalisesti tuuliajolla ja sosiaalitoimen tarkkailun alla. Pojalle on kova pala joutua pois valiosarjasta rästiin jääneiden pelikausimaksujen takia.

Luonteeltaan tulisieluisena Karri aikoo haistattaa pitkät lupaavasti alkaneelle peliuralle, mutta Arsi nykäisee hänet uuteen joukkueeseen, jossa on motivaation lisäksi myös hyvä ryhmähenki.

Wickström hallitsee jäntevän pelikuvauksen. Pojilla on onneksi elämää myös jalkapalloviheriön ulkopuolella: perustetaan bändi, johon myös Arsin pikkusisko hanakasti yrittää päästä solistiksi. Arsin äidille on varattu merkittävä rooli poikien muonittajana: kasvuiässä olevien poikien ruokailuhetkiä kuvataan antaumuksellisesti.

Televisiossa parhaillaan pyörivän Futisvanhemmat-sarjan imussa Meidän jengin Zlatan kiinnostaa taatusti myös jalkapalloa läheltä seuraavia huoltojoukkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat