Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkorahoituksella syntyi kuvakirja vastaamaan lasten kysymyksiin pakolaisuudesta

Kirjailijan ja fyysikon yhteistyö on ajaton moraalisatu.

Kulttuuri
 
Päivi Heikkilä-Halttunen

Kuvakirja Katri Tapola & Alessandro Pelliccioni: Pelätin ja rastas. Mirri Creative. 32 s. HS-suositus: Yli 5-vuotiaille.

Yleiskustantajien rinnalle syntyy jatkuvasti pieniä ja virkeitä toimijoita, jotka onnistuvat reagoimaan isoja nopeammin ajankohtaisiin ilmiöihin.

Pelätin ja rastas -kirjan ilmestymistä kiritettiin joukkorahoituspalvelun avulla. Kooltaan pikkuruisen, mutta sisällöltään sitäkin painavamman kirjasen yhtenä tukijana on myös Rauhankasvatusinstituutti.

Se on todellinen täsmäkirja lapsiperheiden, päiväkotien ja alakoulun tarpeisiin, helpottamaan keskustelua maailman uutisvirrasta ja Suomeen tulleista pakolaisista.

Kirjan on kuvittanut Italiassa syntynyt, suomalaistunut fyysikko Alessandro Pelliccioni.

Katri Tapola on työstänyt tämän tarina-aihiota eteenpäin. Hän on kiertänyt ahkerasti pääkaupunkiseudun kouluissa ja luokissa, joissa on jopa yhtätoista kieltä puhuvia lapsia. Vierailuiden kautta syntyi ajatus puhutella lapsia kirjan avulla ja vastata kysymyksiin, jotka askarruttavat sekä suomalaisia että tänne muualta muuttaneita lapsia.

Pelätin ja rastas on aikaan ja paikkaan sitoutumaton moraalisatu maasta, jossa aiemmin oli yltäkylläisesti tilaa lapsille, mummoille ja linnuille. Onni kuitenkin rikkoontuu, kun uusi hallitsija pystyttää linnunpelättimen häätämään kaikki vieraat maahan tunkeutujat pois.

Pelätti pyrkii ensin toteuttamaan hallitsijan mielivaltaisen käskyn. Allegorisessa tarinassa siitä sukeutuu ennen pitkää sananvapauden ja ihmisoikeuksien puolustaja, ja niin satu saa – tietysti – onnellisen lopun.

Riimitetyt runosäkeet suorasanaisen kerronnan kupeessa valavat nekin uskoa parempaan huomiseen.

Toivottavasti kirjasta tehdään myöhemmin myös isokokoisempi laitos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat