Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäätelökirjan maidottomat, sokerittomat ja gluteenittomat herkut täyttävät vatsan

Hyvän olon jäätelökirjassa käytetään ahkerasti kookosmaitoa, pakastettuja banaaneja ja kasvipohjaisia maitojuomia.

Ruoka
 
Mikä?

Ruokakirjailija Virpi Mikkosen ja bloggari Tuulia Talvion jäätelökirjan ohjeissa ei käytetä maitotuotteita, valkoista sokeria eikä gluteenia. Sen sijaan keskeisiä raaka-aineita ovat kookosmaito, pakastetut banaanit ja kasvipohjaiset maitojuomat. Jäätelöt makeutetaan muun muassa hunajalla ja taateleilla.

Toimiiko?

Kirjan kuvat ovat herkulliset, ja heti löytyy monta mahdollista jäätelöä testattavaksi. Kirjan alussa on myös selkeät ohjeet. Jäätelöt pystyy tekemään ilman jäätelökonetta.

Kokeilin kahta pikajäätelöä, joita ei tarvitse pakastaa tai laittaa jäätelökoneeseen. Suklaa-vaniljaherkkupommi ja vadelma-lakujäätelö syntyivät vaivatta ja olivat raikkaita ja hyvänmakuisia. Kummatkin jäivät varsin löysiksi. Pikajäätelöt olivat täyttäviä, sillä vadelma-lakujäätelön pohjana on syöjää kohden puoli tölkkiä kookosmaitoa ja vielä puolikas banaania päälle.

Täyttävä oli myös toffeinen kermajäätelö, jota testasin pitkän kaavan jäätelöiden puolelta. Valmistus käy nopeasti, itse tehtäviä toffeekaramelleja myöten. Pisteet makoisille karkeille kekseliäisyydestä: ne syntyvät hunajasta ja mantelivoista.

Kenelle?

Jäätelön tekemisestä kiinnostuneille, maitoa vältteleville ja kookoksesta pitäville.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat