Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libanonilaisen Josen Meze -keittokirjan anti jää turhan niukaksi

Josen Meze palvelee paremmin matkakirjana kuin reseptikirjana.

Ruoka
 
Mikä?

Josen Meze on keittiöpäällikkö Joseph Youssefin, toimittaja Katja Nykäsen ja valokuvaaja Robert Segerin yhteinen kirja.

Se kuljettaa lukijan Libanoniin ja kertoo paikallisista herkuista ja niiden tekijöistä. Reseptejä 271-sivuisessa kirjassa on hieman yli 70.

Lähi-idän ruoka on ollut viime vuosina muodikasta, joten monet kirjan ohjeista ovat tuttuja: sieltä löytyvät hummus, baba ghanoush -munakoisotahna, falafelit ja monet muut herkut.

Toimiiko?

Testasin pari varrasohjetta: lempeät lammasvartaat ja valkosipuliset kanavartaat. Niiden marinadeihin sekoitettiin mausteita kanelista ja korianterista neilikkaan ja muskottiin. Maustamisesta huolimatta vartaiden maku jäi yllättävän valjuksi. Yksi iso puutos oli suolan vähäinen määrä. Liha, jos jokin, tarvitsee suolaa mausteekseen.

Fattouche-leipäsalaatin makumaailma oli tasapainoisempi. Salaatti tehdään tutuista aineksista kuten tomaatista, kurkusta ja retiisistä, mutta sumakin, sitruunan ja valkosipulin maustama kastike tekee siitä suorastaan koukuttavan hyvää.

Kenelle?

Josen Meze -kirjaa lukee mielellään. Vetävästi kirjoitettujen ja runsaasti kuvitettujen tarinoiden mukana pääsee nojatuolimatkalle eksoottisempiin ruokapöytiin. Opus onkin enemmän matkakirja – reseptikirjana sen anti jää hieman niukaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat