Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kukkaisruokakirja yllätti kokkailijan iloisesti

Uutuuskeittokirjassa kokataan syötävien kukkien kanssa. Rentunruusumehu oli huumaavan hyvää.

Ruoka
 
Kukka Mäenpää
Mikä?

Tieto- ja keittokirjailija Katariina Vuori johdattaa uudessa keittokirjassaan kukkien maailmaan. Kirja esittelee pää- ja alkuruokia, juomia ja makeita herkkuja, joiden yhtenä raaka-aineena on käytetty luonnossa tai kukkapenkissä kasvavia kukkia.

Kirja opastaa myös kukkien keräämiseen, käsittelyyn ja säilömiseen. Jos lajitunnistus ei ole hallussa, hyvä kasvikirja on tarpeen kukkia kerätessä.

Toimiiko?

Kokkasin pääruoaksi lumpeenkukkaa ja nurmikohokkia itämaisittain, jälkiruoaksi kookoshyydykettä ja ketunleivänkukkia. Jälkiruoan kanssa nautin rentunruusumehua.

Lumpeenkukkaruoka herätti ihmetystä, sillä luulin lumpeiden olevan myrkyllisiä. Myrkytystietokeskuksesta selvisi, että eivätpä ne olekaan. Raaka kukan varsi maistui vetiseltä, mutta pehmennyttyään pannulla maku yllätti omaperäisyydellään. Tosin lumpeenvarret pehmenivät hieman liikaakin, sillä bataattilastut eivät ehtineet kypsyä samassa tahdissa.

Ketunleipä oli ehtinyt jo kukkia, joten tein kookoshyydykkeen pelkistä lehdistä. Maku oli täyteläinen, mutta tyrnihillo maistui mielestäni liian makealta tuhdin kookoskermaseoksen alla. Siitä huolimatta koukutuin heti. Ensi kerralla korvaan hillon happamilla marjoilla.

Rentunruusumehu oli maultaan niin omintakeista, että vertailukohdetta on vaikea löytää. Kukista irtosi tyylikäs väri, ja mehu maistui huumaavan hyvältä. Mehu toimii varmasti myös boolissa kuohuviinin kaverina.

Kenelle?

Kaikille, jotka haluavat maistaa aivan uudenlaisia makuja. Ensikertalaisen on syytä aloittaa helposti tunnistettavista lajeista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat