Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruokalahjoja joka tilanteeseen

Ruoka
 
Mikä?

Ruokalahja ei ole vain arvokkaiden juhlapäivien tai joulun lahja, vaan se kuuluu myös arkeen. Näin muistuttaa Mari Moilanen Syötäviä vietäviä -kirjassaan ja kattaa sitten lukijalle valinnanvaraa: leivottuja vietäviä, säilöttyjä vietäviä, mausteisia vietäviä, makeita vietäviä. Ideoista kaikkein tutuimmat on karsittu pois. Kaikissa jäljelle jääneissä on jokin uusi kierre, joka saa keittiöpuuhastelijan sormet syyhyämään.

Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä. Lahjoja keittiöstä. Kirjapaja. 144 s. 20,70 e.
Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä. Lahjoja keittiöstä. Kirjapaja. 144 s. 20,70 e.

Kirjan tekijä, ruokatoimittaja Mari Moilanen on entinen HR-ammattilainen, joka nykyisin tunnetaan Jotain maukasta -blogista sekä muun muassa Iltalehdessä ilmestyvistä resepteistä. Moilanen on opiskellut ruokavalokuvausta sekä Suomessa että ulkomailla. Se näkyy kirjassa: kuvat ovat erittäin hyvät.

Toimiiko?

Ensikokeiluni, tomaatti-nektariinimarmeladi, meni hieman vikaan jo kaupassa. Reseptissä mainittiin turhan suurpiirteisesti ”1/4 dl hyytelöimisainetta”. Otin kaupan isosta säilöntähyllystä väärän hyytelöpussin. (Oikea selvisi, kun soitin kirjan tekijälle.) Väärällä aineella tulokseksi tuli hilloketta – marmeladin kiinteyttä seos ei koskaan saavuttanut. Mutta maultaan hilloke oli oikein herkullista.

Myös mallaspatongeissa oli hyvä, rouhea maku, mutta niiden paistoaika (25 minuuttia) oli minun uunilleni liian pitkä.

Ainoa pettymys oli kirjan ohjeella tehty hopeatoffee. Jos ja kun nimi viittaa kaupan tuotteeseen, maulta odottaisi lakritsamaista aromia. Sitä eivät kaksi tähtianista pystyneet seokseen tuomaan.

Kenelle?

Keittiönäpertelijälle, jonka sosiaalinen elämä on niin vilkasta, että lahjoja tarvitaan. Inspiroivien reseptien lisäksi kirjassa on viehättäviä pakkausvinkkejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat