Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oivaltavaa ruokaa lapsiperheille

Ruoka
 
Mikä?

Vauvan tai taaperon ruokkiminen ei ole rakettitiedettä: annetaan sosetta sekä ruokia, joista suola ja muut pienelle lapselle vahingolliset aineet on jätetty pois. Siksi ensiajatukseni kirjasta, joka keskittyy vauvaperheen ruokiin, olivat varsin nihkeitä.

Kunnes luin kirjan. Miten väärässä olinkaan!

Outi Väisänen & Elvi Rista: Samasta padasta. Huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi. Readme.fi. 219 s. 20,50 e.
Outi Väisänen & Elvi Rista: Samasta padasta. Huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi. Readme.fi. 219 s. 20,50 e.

Rakettitiedettä se ei ole edelleenkään, mutta Outi Väisäsen tekemässä Samasta padasta -kirjassa perheen ruokailu hoidetaan varmasti oivaltavammin ja fiksummin kuin monessa kodissa. Niin, että ruokahetkistä ja samasta hyvästä ruuasta pääsee nauttimaan koko perhe, vauvaa myöten.

Ruokatoimittaja Väisänen kyllästyi äitiyslomallaan jatkuvaan soseiden valmistamiseen. Hän kehitti reseptit, jotka kelpaavat koko perheelle, ja vieläpä niin, että niiden makumaailma miellyttää ensisijaisesti perheen aikuisia. Mautonta mössöä ei vauvaperheissäkään tarvitse syödä.

Väisäsen neuvoin samasta padasta voidaan syödä varhain. Jo puolivuotias nauttii vaikkapa hitaasti haudutetusta tomaattispagetista. Perusteellisesti tehty kirja neuvoo värikoodein, milloin vauvan ja aikuisen annokset erotetaan. Sen jälkeen aikuisen pataan lisätään mausteita ja aineksia, joita lapsi ei voi syödä. Sitten istutaan yhdessä pöytään ja syödään samaa ruokaa. Toiselta lautaselta vain puuttuvat muun muassa suola ja parmesaani.

60 reseptin lisäksi kirjassa on tietoa esimerkiksi raaka-aineista, joita ei voi antaa pikkulapsille.

Kirja on ulkoasultaan näpsäkkä. Elvi Ristan herkulliset reseptikuvat ja roiskeita tihkuvat lasten ruokailukuvat sekä Väisäsen teksti vinkkeineen yhdistyvät taitossa houkuttelevaksi, helposti lähestyttäväksi paketiksi.

Toimiiko?

Kokeilin kirjasta kolme reseptiä. Jokainen niistä onnistui erittäin hyvin. Ruoka oli maukasta ja valmistui alle puolessa tunnissa.

Reilusti kurkumalla maustettu, paistettu kukkakaali höystettiin kikherneillä, cashewpähkinöillä sekä chilillä, ja tarjottiin kvinoan, korianterin ja jogurtin kera. Kekseliästä ja herkullista arkiruokaa.

Sushin maut löytyivät lohikulhosta, joka viimeisteltiin limetti-soijakastikkeella. Kirjan teriyaki-kana oli pikaruokaa parhaimmillaan.

Samasta padasta on kirja, joka pitäisi olla jokaisessa lapsiperheessä – ja vaikka isovanhemmillakin. Jos pikkulapsia ei perheeseen kuulu, vauvanruokavinkit voi sujuvasti ohittaa. Teos toimii mainiosti tavallisena kotiruokakirjanakin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat