Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotiin katettu Silvoplee

Ruoka
 

Mikä?

Helsingin Hakaniemessä sijaitseva kasvisravintola Silvoplee on toiminut jo 17 vuotta. Näyttelijä Satu Silvon omistamassa ravintolassa on tarjolla sekä elävää ravintoa että lämmintä kasvisruokaa.

Satu Silvo ja Virpi Melleri: Satu Silvo & Silvoplee. Elinvoimaa kasvisruoasta. WSOY. 182 s. 29,90 e.
Satu Silvo ja Virpi Melleri: Satu Silvo & Silvoplee. Elinvoimaa kasvisruoasta. WSOY. 182 s. 29,90 e.

Nyt Silvopleen buffetpöydästä tuttujen ruokien resptejä on koottu yhteen kirjaan. Ohjeet on jaettu neljään osaan: salaatit, elävä ravinto, lämpimät ruuat ja raakaherkut.

Kirjan alkuosassa kerrotaan Satu Silvon tiestä terveellisen ruuan pariin sekä hänen ruokafilosofiastaan. Lisäksi neuvotaan muun muassa, miten voi lisätä elävää ravintoa sekaruokavalioon sekä miten tehdä seitsemän päivän puhdistuskuuri.

Toimiiko?

Kaltaiseni Silvoplee-fani tarttuu kirjaan innoissaan. Kirjasta löytyykin monta ruokaa, joita muistan maistaneeni.

Raaka-ainelistat ovat ilahduttavan lyhyitä. Ohjeissa myös käytetään kasviksia monipuolisesti: ainaisen tomaatti-paprika-kurkku-kolmikon sijaan voikin käyttää paksoikaalia tai raitajuurta.

Valitsen elävän ravinnon ohjeista kokeiltavaksi raa’an porkkanamurekkeen sekä pähkinäisen fenkolisalaatin. Salaateista kokeilen omena-sipulisalaattia.

Ohjeet ovat selkeitä, mutta nyt selviää yksi syy sille, miksi Silvopleen ruoka on niin maukasta: ainakin testattuihin ruokiin tuli rutkasti rasvaa. Siemenet, pähkinät ja tietyt öljyt ovat toki terveellisiä, mutta silti tuntuu ronskilta kaataa neljälle ihmiselle suunnattuun omena-sipulisalaattiin kolme desilitraa oliiviöljyä. Toisaalta salaattia tuskin on tarkoitettukaan pääruuaksi vaan muutaman ruokalusikallisen herkuksi.

Hyvää salaatista tuli, kuten muistakin testatuista ruuista. Ihan Silvoplee-tasoa!

Raakaruokaan tottumattomampi maistajakin piti niistä, varsinkin omena-sipulisalaatista.

Kenelle?

Etenkin niille, jotka kaipaavat uusia oivalluksia ja raaka-aineita kasvisruokiin sekä salaatteihin. Tietenkin myös Silvopleen ystäville, jotka haluavat kokata suosikkejaan kotonakin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat