Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kallista ruokaa opiskelijalle

Osa raaka-ainevalinnoista kummastuttaa, kun kyseessä on pienelle budjetille tarkoitetuista ohjeista.

Ruoka
 
Viola Minerva Virtamo: Opiskelijabudjetilla. Cozy Publishing. 159 s. 16,90 e.
Viola Minerva Virtamo: Opiskelijabudjetilla. Cozy Publishing. 159 s. 16,90 e.
Mikä?

Parikymppinen kotikokki, bloggari ja valokuvaaja Viola Minerva Virtamo laati reseptikirjan tekemään opiskelija-arjesta hieman hohdokkaampaa. Opiskelijabudjetilla pyrkii tarjoamaan yksinkertaisia reseptejä pienellä budjetilla eläville.

Kirjan alussa Virtamo antaa vinkkejä edulliseen ruuanlaittoon ja kertaa keittiön perusvälineet sekä yhteen sopivat makuparit.

Myös kirjan kuvat ovat Virtamon ottamia. Ja ne toimivat: kaunis ulkoasu houkuttelee testaamaan ohjeitakin.

Toimiiko?

Kirjaa selatessa huomaan Virtamon käyttävän paljon samoja raaka-aineita: avokadoa, korianteria ja kikherneitä. Osa valinnoista kummastuttaa, kun kyseessä on pienelle budjetille tarkoitetuista ohjeista. Monessa reseptissä on käytetty lohta ja arvokkaita juustoja, kuten parmesaania. Viikonloppuresepteistä löytyvät sinisimpukat saavat veden herahtamaan kielelle, mutta hintaansa nähden niissä on vähän syötävää – liian vähän opiskelijabudjetilla elettäessä.

Niin ikään viikonloppureseptien kohdalta löytyviin itämaisiin lihapulliin opastetaan käyttämään karitsan jauhelihaa, joka tuskin tulee hintaa ajattelevalle opiskelijalle mieleen.

Myös monet kirjassa käytetyt tekniikat, kuten uppomunan valmistaminen, istuvat huonosti ainakin omaan opiskelija-arkeeni, jossa ruuanlaittoon keskittymiseen on harvoin aikaa tai energiaa. Toisaalta osa resepteistä oli hämmentävän yksinkertaisia, kuten ohjeet mozzarella-tomaattisalaattiin ja aivan tavalliseen hedelmäsalaattiin.

Testasin kesäkurpitsa-vuohenjuustopastaa, joka valmistui vaivatta noin kymmenessä minuutissa. Kesäkurpitsan ja vuohenjuuston maut toimivat hyvin yhteen, ja sitruuna teki juustoisesta kokonaisuudesta sopivasti raikkaan. Reseptissä ei kuitenkaan mainittu suolaa tai pippuria ollenkaan, ja ilman niitä pasta jäi melko mauttomaksi.

Toinen kokeilemani resepti oli herkkugranola, josta tuli nimensä mukaan todella herkkua. Kanelin suhteen olin hieman skeptinen, mutta kookoksen, hunajan ja kanelin yhdistelmä oli juuri sopivan makea, eikä lainkaan jouluinen.

Lähes puoli kiloa pähkinöitä ja kaksi desiä hunajaa tuntui kuitenkin liioittelulta. Ja hinta mietitytti jälleen. Kahden reseptin aineiden hinnaksi tuli reilut 25 euroa. Keskiverto-opiskelija olettaa saavansa summalla vähintään kuusi tai seitsemän ateriaa, ja toinen valmistamistani resepteistä ei edes ollut varsinaista ruokaa.

Opiskelijabudjetilla sopii jo työssä käyvälle tai opiskelijalle, jolla on laittaa hieman ylimääräistä rahaa ja aikaa ruuanlaittoon.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat