Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polyamoriaa yksisarvisten planeetalla

Espanjalainen fantasia on villiä ja uskallettuakin.

Kulttuuri
 
Vesa Sisättö
Sergio Cuesta
Kuva: Sergio Cuesta

Nuortenkirja Laura Gallego García: Mullistus (Panteón. Libro 1: Convulsión). Suom. Satu Ekman. Bazar. 472 s. HS-suositus: Yli 14-vuotiaille.

Lohikäärmeitä, yksisarvisia, merenväkeä ja muita ihmeitä asuu Idhun-planeetalla, jolla on kolme kuuta ja kolme aurinkoa. Planeettaa kaitsee kuusi jumalaa, ja sitä yrittää valloittaa seitsemäs, paha jumala.

Espanjalaisen Laura Gallego Garcían nuorten fantasiasarjassa tuntuu olevan ihan kaikkea. Sarja on trilogia, mutta suomennoksissa osat 2 ja 3 on jaettu osiin. Mullistus on sarjan päätösosan alkupuoli.

Sarjan kolme nuorta, Victoria, Jack ja Christian, ovat Idhunin alkuperäisten olentojen ja ihmisten hybridejä. Victoria on yksisarvinen, Jack lohikäärme ja Christian shek, lentävä käärme, pahan seitsemännen jumalan palvelija.

He elävät kolmisuhteessa, eli Victoria rakastaa molempia poikia. Valitettavasti shekit ja lohikäärmeet on luotu tappamaan toisiaan jumalten sodankäynnissä. Victorian vuoksi pojat koettavat pitää tappajanvaistonsa kurissa.

Mullistuksessa Christian ja Victoria palaavat Maahan pakoon Idhunin myllerryksiä, joita Jack jää ratkomaan. Idhunin kuusi muinaista jumalaa ovat palanneet ja aiheuttavat tahatonta tuhoa.

Gallego Garcían sarjaa eivät paina englanninkielisen fantasian konventiot. Mielikuvituksen lento on vapaampaa, tieteiskirjallisuuden planeetat ja fantasian lohikäärmeet kukoistavat samassa teoksessa.

Lukija tosin uhkaa ajoittain eksyä outojen maiden ja olentojen viidakkoon. Myös Victorian ja poikien polyamorinen suhde on varsin epätavanomainen ratkaisu.

Trilogian loppuun on jännitettävä, säilyykö tämä asetelma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat