Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhka hiipii Venäjältä epämiellyttävän uskottavasti

Taavi Soininvaaran uutuudessa rikostutkija Ratamon sukusotkut on selvitetty

Kulttuuri
 
Heikki Pölönen
Taavi Soininvaara
Taavi Soininvaara Kuva: Heikki Pölönen

Jännitys Taavi Soininvaara: Venäläinen vieras. Otava. 381 s.

Taavi Soininvaara ja Ilkka Remes jakavat käytännössä keskenään kansainvälisen trillerin kotimaiset markkinat. Siinä missä Remes on viimeisimmissä kirjoissaan ottanut lähes saarnamiehen asenteen, on Soininvaara pitänyt jalat tiukemmin maan kamaralla.

Venäläinen vieras

Kirjoittaja: Taavi Soininvaara

Julkaisija: Otava

Laji: jännitys

Vuosi: 2016

Sivumäärä: 381

Nyt kuitenkin Soininvaara astuu samoille poluille, joita Remes on kulkenut viime vuosina kirjoissaan Horna ja Jäätyvä helvetti. Molemmat kirjailijat haluavat viihdyttämisen lisäksi varoittaa suomalaisia poliitikkoja olemasta liian sinisilmäisiä Venäjän uhan edessä.

Soininvaaran uutuudessa Venäläinen vieras Suomen pääministeri kuolee kolarissa keskellä kirkasta kesäpäivää. Mutta onko sittenkään kyse vain oudosta onnettomuudesta?

Ja mitä tekemistä asian kanssa on tosielämän Gennadi Timtšenkoa hieman muistuttavalla venäläis-suomalaisella miljardöörillä, presidentti Putinin lapsuudenystävällä Arkadi Akulovilla?

Tapausta alkaa tutkia Soininvaaran vakiohahmo, Supon rikostutkija Arto Ratamo. Ennen pitkää Ratamo pääsee koko Suomea uhkaavan pirullisen suunnitelman jäljille.

Soininvaara rakentaa juonen viimeaikaisten faktojen, muun muassa ilmatilaloukkausten ja venäläisten Suomessa tekemien kiinteistökauppojen pohjalle, ja onnistuu tekemään siitä melkeinpä epämiellyttävän uskottavan. On vain teoriassa mahdollista, että näin ei voisi käydä, käytäntö on toinen seikka.

Venäläinen vieras kulkee soininvaaramaisen jouheasti, mutta ei ehkä aivan niin koukuttavasti kuin kirjailijan muutamat aiemmat trillerit.

Onneksi Soininvaaran edellisistä kirjoista tutut Ratamon sukusotkut on nyt selvitetty, ja poliisimies pääsee puhtaasti tutkimansa rikoksen kimppuun.

Juuri lääkkeitä popsiva, lonkkansa kanssa kipuileva Ratamo teinityttärineen on kirjoissa parasta: arkinen, uskottava hahmo, joka ei ole supermies vaan inhimillinen, pitkän kaavan mukaan työssään puurtava rikostutkija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat