Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chuck Berry sekoili ja Agents loisti Finlandia-talossa

Kulttuuri
 
Mikko Aaltonen  
Kaisa Rautaheimo / HS
Rockin legendoihin laskettavan Chuck Berryn esiintyminen Finlandia-talossa epäonnistui.
Rockin legendoihin laskettavan Chuck Berryn esiintyminen Finlandia-talossa epäonnistui. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS
Chuck Berry ja The Agents Finlandia-talossa

Hurmoksellisten aplodien tahdittama sisääntulo jäi Chuck Berryn seitsemännen Suomen konsertin huippuhetkeksi. Sen jälkeen liikuttiin tunnin ajan hämärän rajamailla, jossa pääsi valloilleen tunteiden kirjo myötähäpeästä myötätunnon kautta turhautumiseen.

Jälkeenpäin on mahdoton sanoa, mitkä rock'n'rollin klassikot konsertin aikana kuultiin, koska viimeisenä soinutta Johnny B. Goodea lukuunottamatta yhtä ainutta kappaletta ei kuultu tunnistettavana alusta loppuun.

Kuumeen kourissa lavalla toikkaroineella 87-vuotiaalla Berryllä oli huomattavia vaikeuksia sekä kitaransoiton että laulun kanssa.

Kitaristin sormet etsiskelivät otelaudalla, mutta aina kun alkoi kuulostaa, että soitto lähtee rullaamaan, kappale vaihtui lennosta toiseen, tyssäsi kuin seinään tai ajautui päämäärättömiksi jammailuiksi, joiden aikana kitara-rock'n'rollin arkkitehti ei itse yleensä juuri kitarankieliin koskenut.

Yleisö reagoi noloon tilanteeseen kahdella tavalla: osa alkoi valua hiljalleen ulos salista, osa antoi kannustavat aplodit aina kun Berry sai aikaiseksi edes jotain etäisesti kappaleen tulkintaa muistuttavaa.

Soitannollinen sekoilu on kuulunut Berryn keikkojen tyyliin vähintään 1970-luvulta asti, joten varsinainen järkytys oli se, ettei laulaminenkaan onnistunut.

Maestro itse tiedosti tilanteen ja pahoitteli konsertin lopuksi: "En ole kuolemassa, tulen hyvittämään tämän teille."

Finlandia-taloon kannatti saapua energisessä iskussa olleen The Agentsin takia. Yhtye esitti illan teemaan sopivasti enemmän rockia ja vähemmän iskelmää, ja esitteli jopa ensimmäisen maistiaisen tulevalta albumiltaan. Sen perusteella taso ei ole ainakaan laskemassa.

Lue lisää Chuck Berryn konsertista HS:n verkosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat