Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulokasbändien retroilu kerää tuvat täyteen

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Blues Pills ja Kaleidobolt Tavastialla.

Hehkutettu ruotsalaiskvartetti Blues Pills osoittautui ensimmäisellä Suomen-vierailullaan villisti räiskyvää debyyttialbumiaan silotellummaksi ryhmäksi. Ettei sen huoliteltu esitys jo tähtäisi psykedeelisen stoner-retroilun populaareista marginaaleista kohti ehkä vielä laajempia crossover-markkinoita?

Soinneiltaan ja vaikutteiltaan Blues Pills luottaa sellaisiin 70-lukulaisiin näennäisen vanhahtaviin aineksiin, jotka ovat pitkään ja sinnikkäästi nostaneet päätään uusien soittajapolvien voimin. Monista lajityyppikollegoista poiketen yhtye polkee sarkaa harvinaisen jämptisti.

Sekä istuvasta yhteissoitosta että kappaleiden muotorakenteista voisivat ammentaa oppia ne, jotka kaipaavat syvempää jäsentämistä holtittomasti herutettuun ilmaisuunsa.

Pikku setillä lattiatomia korostava rumpali André Kvarnström ja vähäeleisen ytimekäs basisti Zack Anderson työskentelevät tyylin mukaisesti, hakien komppiinsa jytkyä eloa ja vivahteita. Muitakin nuorempi ranskalaiskitaristi Dorian Sorriaux taitaa nykyajan lähes unohtaman herkän sormivibraton ja soittaa ajatellusti, myös sooloihin heittäytymistä kontrolloiden.

Vaan helpostipa yhtye unohtuisi ilman aurinkoisesti esiintyvää laulusolistiaan Elin Larssonia, jolla riittää ääntä, voimaa ja taitoa. Keikalla hän ei fraseerannut yhtä raa'asti kuin äänitteillä, ja tuli näin alentaneeksi myös yhteislaulun kynnystä.

Reilun tunnin mittainen keikka nojasi liiaksikin esikoislevyn materiaalin turvallisten liveversioiden varaan. Varmaankin yhtyettä kuullaan kesän festivaaleilla, toivottavasti myös kera uuden materiaalin.

Lämmitellyt Kaleidobolt kaipaa persoonallisuutta. Viimeiset kaksi kappaletta erottuivat edukseen, ja yllättävä laina King Crimsonin debyytiltä osoitti pikku oikomisista huolimatta, että helsinkiläistrion kannattaa tähdätä tyhjänpäiväisimpiä riffi- ja tempokoosteita kunnianhimoisempaan musisointiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat