Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apulanta täytti areenan hupaisan suurellisesti

Jokainen illan aikana kuultu kappale tuntuu jättäneen jäljen yleisöön

Kulttuuri
 
Tuukka Ylänen
Apulanta on toiminut yli 20 vuotta.
Apulanta on toiminut yli 20 vuotta. Kuva: Tuukka Ylänen
Arvio: konsertti
Apulanta Barona-areenalla

Apulanta on ollut kuvioissa yli 20 vuotta – nuorimmille faneilleen se on ollut olemassa käytännössä aina. Bändin omaehtoinen toiminta ja suosio ovat olleet mukavaa seurattavaa musiikkibisneksen suurena poikkeuksena.

Areenakonserteilla Apulanta on virallistanut olevansa rockinstituutio, mutta edelleen se tekee mitä lystää. Espoossa tämä tarkoitti show'ta, joka yhdisti mahtipontisen parodiseen ja herkän korniin.

Lavalla riitti vilinää ja selväksi tuli, ettei bändi halua nostalgianalleksi.

Heti alkuun yhtye karisti tärkeilyn tuomalla lavalle oman mukaelmansa Spinal Tap -rockparodian Stonehenge-miniatyyristä.

Viimeistään Ilona?-kappaleen aikana oli hankala sanoa, kuinka kieli poskessa tai tosissaan Toni Wirtanen on. Hän näytti ensin herkistyvän surullisen tarinan ääreen, mutta nousi sen huipennuksessa vaijerien varassa korkeuksiin laulamaan.

Temppu istui soitettuun lauluun kehnosti ja vaikutelma oli väkisinkin humoristinen.

Musiikillisesti ilta kattoi koko bändin historian: 1990-lukulaisen nuorisopunkin ja angstisen grungen, puisevan nu-metalin sekä nykyisen keskiraskaan rockin.

Jokainen illan aikana kuultu kappale tuntuu jättäneen jäljen yleisöön, mikä saattaa jopa kummastuttaa ei-fania. Jos vertaa vaikka vanhaan tallitoveriin Tehosekoittimeen, Wirtasen kappaleista harva tuntuu suoranaisesti ikivihreältä. Näin, vaikka Vesa-Matti Loiri versioisi ne kaikki.

Silti Apulannan suosion keskiössä on juuri musiikki. Illan paras efekti koettiin, kun vanha basisti Tuukka Temonen ilmestyi lavalle soittamaan Mitä kuuluu -kappaletta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat