Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avanti! hallitsee tekniikan

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Klang-konsertti Camerata-salissa.
Avanti!-kvartetti. Antti Suoranta, lyömäsoittimet. Simon Steen-Andersen, audio&video. Kare Eskola, juontaja.
Steen-Andersen, Akiho.

Simon Steen-Andersenin musiikkikäsitystä on helppo linkittää erilaisiin vakiintuneisiin termeihin. On multimediaa, instrumentaaliteatteria, live-elektroniikkaa, konkreettista musiikkia ja niin edelleen.

Onneksi Steen-Andersen ei ole jumittunut tuijottamaan tekniikoita, vaan hän sommittelee kompositioita, säveltää. Run Time Error toteutuu kahtena vierekkäisenä videokuvana. Kiireiseltä vaikuttava tanskalaissäveltäjä lähtee merkilliselle odysseialleen, joka on kuvattu kööpenhaminalaisessa kirjastossa. Kulkija kohtaa eri materiaaleista valmistettuja erimuotoisia esineitä, joiden avaama äänimaailma on kiistattoman ilmeikäs.

Vaelluksen aikana tempot, rekisterit ja nyanssit vaihtuvat. Lisäksi säveltäjä on lavalla rytmittämässä videokuvia, niin että syntyy imitaatioita ja heijastuksia. Rikas ja kekseliäs sävellyshän siitä tulikin.

Muusikon liikekieli on etusijalla teoksessa Next to Beside Besides, jossa sellisti ja pikkurummun soittaja kopioivat toistensa gestiikan. Äänimaailma ei juuri puhuttele, mutta sävellyksen kesto on riittävän lyhyt. Study for String Instrument#3 taas asettaa sellistin dialogiin oman videokuvansa kanssa.

Varhaisempi jousikvartetto on muistuma ajalta, jolloin Simon Steen-Andersen ei vielä operoinut aivan yksilöllisimmällä alueellaan. Neljä muusikkoa toteuttaa teoksessa aina yhtä aspektia kerrallaan, olivat ne sitten glissandoja tai tremoloita, rientoa tai pysähtyneisyyttä.

Varsin paljon puhetta lavalta tällä kertaa kuultiin. Oleellistakin taustatietoa toki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat