Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voimakaksikon soitossa tuntui salamointi

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Blixt-duo eli kitaristi Raoul Björkenheim ja rumpali Morgan Ågren Bar Loosessa.

Viimesyksynä mestarikitaristi Raoul Björkenheim työllisti itseään kahdessa omassa kuukausittaisessa ydinkeskustaklubissa, joissa hän esiintyi joka kerta erilaisissa yhdistelmissä: Annankadun Bar Loosessa yhtyeiden kanssa, Punavuorenkadun Punaisessa Ahvenessa toisten kitaristien kanssa.

Kesäänsaakka jatkuvien klubien toisen kauden avasi tiistaina Bar Loosen alakerrassa räväkästi Blixt-duo eli Björkenheim ja ruotsalainen huippurumpali, progerockiin erikoistunut Morgan Ågren.

He kohtasivat edellisen kerran marraskuussa 2013 Tampere Jazz Happeningissa, jossa kolmantena vastaanottokyvyn rajoja koetteli mylvivä baritonisaksofonisti Mats Gustafsson.

Häntä tämä karsittu kokoonpano ei kaivannut, eikä yhtään sen enempää Blixtin alkuperäistä kolmatta pyörää, ensilevyllä (2011) bassokitaraa venytellyttä tuottaja Bill Laswellia. Melko raskaasti rokkaava Blixt saattaakin olla salamoivampi tällaisena vajaamiehisenä voimatriona, hieman keskittyneempänä ja hillitympänä epäyhtyeenä.

Äänestäja vimmasta ja väkivahvasta vyörytyksestä ei ollut silti vajausta, vaikka Ågrenin rumpusetti – vain kaksi isoa bassorumpua kolmen sijasta – oli tavanomaista pienempi. Hän täytti sillä silti yli puolet Bar Loosen lavasta, mutta ei yrittänyt peitota kertaakaan Björkenheimia, joka soitti nyt paljon hevimetallisia ja suoraan ytimiin pureutuvia riffejä.

Pienellä säädöllä Blixt-duo olisikin hyvä terävöittävä täydentäjä jollekin oikealle rock-klubille tai rock-festivaalille, vaikka kappaleista toinen puoli oli improvisoituja – hurjana lopetuksena naurut irrottanut, nimensä veroinen New York City Rush Hour.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat