Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elviksen pitkäaikaisin keikkayhtye TCB Band toimi kelvollisesti ilman alkuperäistä rumpalia

Tähden TCB Bandin kitaristi ja pianisti pitivät paletin kasassa

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
TCB Band feat. The Imperials Circuksessa torstaina

TCB Band oli Elvis Presleyn pitkäaikaisin keikkayhtye, joka soitti supertähden kanssa vuodesta 1969 aina Presleyn kuolemaan asti vuonna 1977. Yhtyeen nimi on lyhenne Elviksen sisäpiirin sloganista "taking care of business".

TCB Bandin alkuperäisestä ydinkolmikosta Helsinkiin olivat saapuneet kitaristi James Burton ja pianisti Glen D. Hardin. Rumpali Ronnie Tutt ei ollut ehtinyt Helsinkiin.

TCB Band toimi kelvollisesti ilman Tuttiakin. Paletin kasassa pitäneitä voimia oli kaksi: jo vuoden 1969 konserteissa Elviksen mukana ollut kolmehenkinen lauluyhtye The Imperials sekä yhä vetreästi soittanut kitaristilegenda Burton.

Jälkimmäisellä olisi nykyään legenda-status ilman Elvis-pestiäkin. Ennen sitä Burton ehti muun muassa soittaa kitaraa Suzie Q -klassikossa – jonka ikoninen riffi innoitti 1960-luvun alussa suuresti muun muassa sellaisia aloittelevia kitaristeja kuin Brian Jones ja Keith Richards  ja pelastaa Ricky Nelsonin tosi-tv-perheen pojasta rock'n'roll-tähdeksi.

The Imperials puolestaan piti huolen, etteivät Elviksen gospel-juuret unohtuneet. Kolmikon liidaamana kuultiin useita illan hienoimmista lauluharmonioista, kuten How Great Thou Art -gospelnumerossa.

Itävaltalaisen Dennis Jalen rooli Elviksenä jäi vaisuksi – mistä on turha edes syyttää teknisesti päteväksi osoittautunutta laulajaa, onhan rooli jo lähtökohtaisesti mahdoton. Vaikka Elvis-tributoinnit ovat olleet jo vuosikymmeniä oma showbisneksen osa-alueensa, oikean Elviksen karismaa ei tullut vastaan yhdelläkään jäljittelijällä.

Jale oli maskeerattu 1968 Comeback special -shown aikaiseksi Elvikseksi, vaikka Circuksessa nähty show jäljitteli Elviksen ensimmäisiä Las Vegas -kausia 1960- ja 70-lukujen taitteessa.

Kuten jo tuolloin oikean Elviksen kanssa, myös nyt nopeat 1950-luvun rockit latistuivat valjuiksi läpijuoksuiksi, kun taas balladeissa ja gospel-numeroissa musiikki nousi komeaan liitoon.

Hieman kiusalliseen rakoon Jale joutui illan lopuksi, kun Suomen paras Elvis-tulkitsija ja entinen Agents-solisti Jorma Kääriäinen ilmestyi lavalle. Hyvässä iskussa ollut Kääriänen vei Jalea kymmenen-nolla.

Korjaus 24.1. kello 20.25: Dennis Jale on itävaltalainen. Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti, että Jale olisi australialainen. James Burton ei kirjoittanut kappaletta Suzie Q. Kappaleen kirjoitti Dale Hawkins, ja Burton soittaa alkuperäislevytyksessä kitaraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat