Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mörköryhmä Slipknot väläytti inhimillistä puoltaan Helsingin jäähallissa

Kulttuuri
 
Slipknotin laulaja Corey Taylor vaikutti välispiikeissään yllättävän inhimilliseltä. Kuva on yhtyeen Helsingin-keikalta 2008.
Slipknotin laulaja Corey Taylor vaikutti välispiikeissään yllättävän inhimilliseltä. Kuva on yhtyeen Helsingin-keikalta 2008.
Arvio: konsertti
Slipknot Helsingin jäähallissa.

Metallibändi Slipknot näyttää naamareissaan pahankuriselta mörköjoukolta. Sen edustama maailmankuva perustuu kieroon kasvamiselle ja nihilismille, menestyksen julkisivujen hirviömäiselle kääntöpuolelle – totta kai viihdyttävänä pakettina.

Jatkuvaan, lähes nyanssittomaan aggressioon perustuva musiikki soi Helsingin jäähallissa yhtä ehdottoman päällekäyvänä kuin aiemminkin, mutta moni asia on bändissä muuttunut.

"Me olemme käyneet helvetissä ja tulleet takaisin", kuvaili Slipknotin laulaja Corey Taylor yhtyeensä tunnelmia Euroopan-kiertueen viimeisellä keikalla. Hän tuskin edes liioitteli, sillä yhdysvaltalaisbändi on käynyt läpi kovia.

Basisti Paul Gray on kuollut, ja rumpali-lauluntekijä Joey Jordison häipynyt. Etenkin jälkimmäisen puutteen kuuli, sillä Jordison on rumpujakkaralla maailmanluokan tekijä.

Taylor vaikutti välispiikeissään suorastaan inhimilliseltä. Näissä ympyröissä se on yllättävää.

Kun hän kuvaili bändinsä läpikäymiä ongelmia, hän ei ulottanut puheeseensa samaa äärimmäisen pahoinvoinnin tuotteistamista, joka soi bändin musiikissa. Kiitellessään yleisöä hän tuntui oikeasti kiitolliselta, ei rutinoituneelta showmieheltä.

Vaikka yhdeksänhenkisen ryhmän hurja lavashow oli entisellään, ja etenkin lavan sivustoilla nousevat ja laskevat lyömäsoitinpatteristot soittajineen tarjosivat hupia koko rahan edestä, yhtyeestä tuntui huokuvan kiertueen viimeisellä keikalla tyytyväistä huojentuneisuutta.

Varamiehinen yhtye ei remunnut aivan yhtä suvereenisti kuin aiemmin, mutta Slipknotin parhaissa kappaleissa on edelleen musiikillista käyttövoimaa.

Vaikka luova huippu olisikin nähty, lavalla bändiä katselee edelleen mielellään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat