Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukuleleorkesterien suurin ja kaunein tekee haastavaa päivitystyötä

Hauskuus syntyy muusikkojen näennäisestä vakavuudesta

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
The Ukulele Orchestra of Great Britain Savoyssa.

Loppuunmyydyn salin debytantit kuulijat ehkä arkailivat heittäytymistä kuuden miehen ja kahden naisen muodostaman, instrumentteina pelkkiä ukuleleja ja ihmisääniä käyttävän yhtyeen ilotteluun. Kun taidokasta musiikkia ja muhitettua huumoria yhdistetään, tuntuu moni pidättelevän, ikään kuin varoen ettei vain joutuisi naurunalaiseksi nauramalla itse väärässä paikassa.

The Ukulele Orchestra of Great Britainin esiintymiset ovat verrattoman lystejä tilaisuuksia, joissa pisimmillekin viety mimiikka jätetään kauas alleviivaavasta pelleilystä. Hauskuus syntyy osaavien muusikkojen näennäisestä vakavuudesta, kyvystä sovittaa lähtökohdiltaan täysin vastakkaisenoloisia kappaleita ukuleleille, ja korostetun kaksijakoisesta suhtautumisesta soittimen arvostukseen. Tämä kaleidoskooppimainen rikkaus ulottui nytkin siltoina Bachista Lady Gagaan ja surfklassikoista soulhitteihin.

Konsertissa kuultiin monet pakolliset suosikit aina spagettilänkkäritunnarista polyfonisiin sommitelmiin, josta huikeimmassa soi yhtä aikaa seitsemän eri tuttua kappaletta yhtä monen laulajan esittäjänä – jolloin yhtyeen johtaja ja sovittaja George Hinchliffe saa omaan Händelin soittoonsa tauon ja teekupposen.

Itse pudottaisin päivityksistä pois vain välipalanomaisen Italia-osuuden. Edellisellä Suomen-vierailulla ensiesitetyn Finlandian uusiminen on samanlainen paikallinen pakkonakki. Uusimmat sovitukset osoittautuivat onnistuneiksi, eikä kaikkien päiväkohtaisten valintojen kuulukaan juurtua ohjelmistoon. Juonnoissakin saa olla tarkkana, Karlheinz Stockhauseniksi väitetty kappale kun lainattiin Kraftwerkin maanmiehiltä, aina hienovaraista visuaalista parodiaa myöten.

Naapurimaassa Ruotsissa on ainakin yksi erinomainen yhtä iso ukulele-orkesteri. Koska Suomi saa omansa?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat