Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eero Koivistoinen söi onneksi sanansa

Koivistoisen kvartetti ei ole lavalla yhden miehen show tai flow

Kulttuuri
 
Teemu Salminen
Jussi Lehtonen (vas.), Eero Koivistoinen, Alexi Tuomarila ja Jori Huhtala soittavat Eero Koivistoinen Quartetissa.
Jussi Lehtonen (vas.), Eero Koivistoinen, Alexi Tuomarila ja Jori Huhtala soittavat Eero Koivistoinen Quartetissa. Kuva: Teemu Salminen
Arvio: konsertti
Eero Koivistoinen Quartet Kirjasto 10:ssä.

Saksofonisti ja säveltäjä Eero Koivistoinen vannotti vajaat kymmenen vuotta sitten haastattelussaan, ettei häntä kiinnosta enää vanhan leipälajinsa, verevämmän ja vetävämmän hard bop -pohjaisen jazzin levyttäminen.

"Sitä on edelleen pahuksen mukava soittaa klubeilla, mutta levyttäminen ei ole mielekästä ainakaan minulle."

Totta, mukavalta se kuulostikin torstaina Elielinaukion Kirjasto 10:ssä, jossa koko ilta elokuvineen ja keskusteluineen oli omistettu moneen jazzin tyyliin ryhtyneelle Koivistoiselle.

Mutta ehkä vielä mukavampaa oli todistaa, ettei hän olekaan sanansa mittainen mies.

Kirjaston kuukausittaisella Kymppiklubilla juhlittiin samalla Koivistoisen vanhaan leipälajiin kallistuvaa uutta levyä Hati Hati (Svart), jonka edeltäjistä on melkein yhden uran verran. Love Recordsin julkaisemat Labyrinth ja At Belmont Jazz Club taltioitiin 1977, jolloin hänen nykyisen jazzkvartettinsa vanhinkin muusikko, rumpali Jussi Lehtonen oli vasta kolmevuotias.

Uudelta albumilta valituista kappaleista kuulsikin kirkas jazzillinen ajattomuus, mutta ei täysin ilman vierineitä vuosia. Nimikappale Hati Hatissa ja teemaillan toisen puoliskon avanneessa Mozissa oli maailmanmatkoilta tarttuneita tunnelmallisia vaikutteita, edellisessä Indonesiasta ja jälkimmäisessä Mozambikista.

Aivan oma matkansa oli pianisti Alexi Tuomarilan sovittama ja levyllekin päätynyt Bob Dylanin The Times They Are a-Changin', jossa Koivistoinen venyi tenorillaan jälleen pysäyttävään, vuolaasti virranneeseen soolon. Koivistoisen kvartetti ei ole lavalla eikä levyllä silti mikään yhden miehen show tai flow – tilaa saivat tasapuolisesti kaikki. Ja oikeutetusti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat