Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Glinkan poikakuorossa on voimaa ja tunneherkkyyttä

Kulttuuri
 
Suomi-Venäjä-seura
Glinkan poikakuoron sointiasteikko oli laaja.
Glinkan poikakuoron sointiasteikko oli laaja. Kuva: Suomi-Venäjä-seura
Arvio: konsertti
Glinkan poikakuoro Kallion kirkossa. Johtaja Vladimir Begletsov.

Pietarilaisen Glinkan poikakakuoron sointiasteikko ulottui leijailevasta hyminästä leimahtelevan metallikkaisiin voimanpurkauksiin. Kuoro eläytyi Tšaikovskin Pyhän Krysostomoksen liturgian ortodoksiseen pyhyyden tunnelmaan, kansanlaulujen pohjattomaan kaihoon ja repäisevään rytmiriehaan.

Vladimir Begletsovin johtaman kuoron taidoista ja voimavaroista oli todisteena melkoinen määrä poikia ja nuoria miehiä, jotka pystyvät vaativiin solistitehtäviin. Erityisesti baritoni- ja bassosolistit tekivät vaikutuksen tukevilla ja tummilla venäläisen vuolailla äänillään.

Huippuhetkiä oli baritoni Nikolai Mazajevin soolo kansanlaulussa Pieni tie. Komea, syvä ääni soi miehekkään kauniisti ja niin tunteikkaasti kuoron lempeän huhuilun säestämänä.

Maineikkaalla Glinkan poikakuorolla on harvinaisen pitkät perinteet. Sen juuret ovat 1479 perustetussa kuorokoulussa.

Kuoro aloitti konserttinsa Tšaikovskin Krysostomosmusiikilla. Poikasopraanot hätkähdyttivät aluksi epäpuhtaudellaan, mutta Begletsov onnistui pian puhdistamaan soinnin – harvoin tosin aivan täydellisesti.

Poikasopraanot ja -altot ovat rohkeita, iskuvalmiita laulajia, joskaan eivät ihan osumatarkkoja nopeissa polyfonia- ja rytmikuluissa. Upeaääniset, kiinteät ja linjakkaat tenorit ja bassot laulavat puolestaan kuin kokeneet ammattilaiset. Tenorien ja bassojen omat numerot olivatkin konsertin parhaita: tunteikkaan värikkäitä ja mystisen lämpimästi virtaavia.

Suomalaista yleisöä kuoro ilahdutti Sibeliuksen Metsämiehen laululla. Se oli liian nopea ja hassun leikkisä. Metsämiehen laulu vetosi toki yleisöön, kuten toinenkin suomenkielinen numero, makeasointinen Maa on niin kaunis.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat