Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italialaista laulua jo 30 vuoden ajan

Kulttuuri
 
Veijo Murtomäki
Arvio: konsertti
Suomen Beniamino Gigli -seuran 30-vuotisjuhlakonsertti Savoy-teatterissa.

Italialaista laulua meillä esiintuovan seuran toiminnan tasavuosia juhlittiin puheenjohtaja Torsten Branderin historiikin ja kukkuramitoin laulua tarjonneen konsertin voimin lähes täydessä teatterissa, jossa vallitsikin riemukas tunnelma.

Emanuele Servidio teki miellyttävän vaikutuksen lyyrisellä tenorillaan ja puhuvalla otteellaan canzoneissa ja ylsi myös näyttäviin spinto-tehoihin Verdi - ja Puccini -aarioissaan.

Mezzosopraano Paola Cacciatori hallitsi kelvollisesti niin italialais- kuin ranskalaisnumeronsa ja oli hyvä näyttämöhahmo äänen epätasaisuudesta huolimatta.

Milanon La Scalassa ja muuallakin 1970–80-luvuilla komeaa uraa tehnyt sopraano Wilma Vernocchi lauloi canzonensa liikuttavasti ja yhä äänensä kirkkaan ytimen säilyttäneenä.

Tiina-Maija Koskelan sopraano liiteli kauniisti Verdin Pajulaulussa. Ja Elsan aaria Wagnerin Lohengrinistä lupasi hyvää tulevaa Mestarilaulajien Evaa ajatellen. Puccinin Vissi d'arte ja muukin osoitti, että ylä-äänten varmuudessa ja pehmentämisessä on työstämistä.

Mika Karesin sointuvaa bassoa ja muikeaa velmuilua olisi kuunnellut ja katsellut pidempäänkin. Hän on nyt meidän ykköskaartin laulajiamme.

Kares ja seuran pitkäaikainen pianisti Liisa Pimiä saivat ansioistaan seuran Gigli-palkinnon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat