Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marzi Nyman taikoi leikkisää fantasiaa

Kulttuuri
 
Reijo Hietanen
Marzi Nyman
Marzi Nyman Kuva: Reijo Hietanen
Arvio: konsertti
Tapiola Sinfonietta Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Marzi Nyman, kitara, laulu, piano, sävellys ja sovitus, Mariska, laulu, Felix Zenger, beatboxaus.

Marzi Nymanin valinta yhdeksi Tapiola Sinfoniettan yhteistyökumppaniksi on ollut ilmeinen täysosuma. Marzi-musaa -konsertti oli houkutellut Tapiolasaliin paljon uutta yleisöä, nuorta väkeä ja rock-kansaa.

Konsertti alkoi leikkisän viihteellisesti Nymanin kolmiosaisella teoksella Pour Iiro jousille ja pianolle. Se oli vitsikkään nokkela kunnianosoitus jazz-pianisti Iiro Rantalan musiikillisille kujeille. Musiikillinen monitaikuri Nyman osoittautui letkeän taitavaksi pianistiksi.

Kun elokuvamusiikkikimara Movie Medley soi, tunnelma oli mahtipontisen makea ja turruttavan tuudittava. Viihteellisen leikkiin alkoi kaivata särmää ja ravistelua.

Suunta vaihtui Tapio Rautavaaran Juokse sinä humma -laulussa, josta Nyman teki karhealla laulullaan, sähkökitaran tykytyksellä ja terävästi oikuttelevalla sovituksellaan nykyaikaisen rallin. Humma-laulun lopussa vajottiin suomalaisen murheen alhoon Maan korvessa kulkevi lapsosen tie -sävelin. Se oli varmaan vitsi.

Piristävän jännittäväksi ilta muuttui Pelle Miljoonan ja Frank Zappan kappaleista alkaen. Nyman alkoi räväytellä upeita ja sähäköitä sooloja sähkökitarastaan. Orkesteri soolosoittajista koottu ryhmä irroitteli riemukkaasti.

Ainutlaatuisen omaperäinen beatboxaaja Felix Zengler nosti tunnelmaa uusiin ulottuuvuuksiin käheällä rytmi- ja sointifantasiallaan.

Suosittu Mariska esitti konsertin lopuksi kolme omaa pikku lauluaan. Nymanin sovitukset loihtivat näistä vanhanaikaisen surumielisistä sävelmistä surrealistisia mielenmaisemia. Suloinen myrkynkeittäjä -esitys alkoi muistuttaa Amy Winehousen ahdistunutta hurmiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat