Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärjen kalakukko sai kyytiä

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Panu Savolainen: Toivo Lavaklubilla, levynjulkaisukonsertti.

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama Herd-trio iski kerralla kaihon kultasuoneen Jazzbasilli-levyllä (2013), jolla se tulkitsi tyylikkäästi tuoreutettuina vanhoja suomalaisia jazziskelmiä laulaja Aili Ikosen kanssa.

Perjantaina Lavaklubilla julkaistu Music by Toivo Kärki olisi voinut olla Jazzbasillin luonteva jatko-osa, vaikka sävellysten juuret eivät ole yhtä ilmeisiä, Toivo Kärjen varhaisesta ammattimaisesta jazzmuusikkoudesta huolimatta.

Savolainen oli valinnut Kärjen teosten tulkintaan kuitenkin toisenlaisen tulokulman ja kokoonpanon, kitaristi Teemu Viinikaisen ja basisti Jori Huhtalan. Siksi musiikki oli enimmäkseen instrumentaalia ja Jazzbasillia enemmän improvisoitua – siis ytimeltään enemmän jazzia.

Julkaisukonsertissa suurimmat suosionosoitukset irrottivatkin vasta nyt levytetty svengaava In the Running sekä mukavan uskaliaasti sovitettu Hiljainen kylätie, joka huipentui Savolaisen loisteliaaseen sooloon Lentävästä kalakukosta, rillumarei-teemaa taitavasti vältellen, kierrellen ja muunnellen.

Savolaisen Kärki-hankkeen ensimmäinen konsertti oli elokuussa 2013 Juhlaviikoilla ja levyn Music by Toivo Kärki yhdeksästä kappaleesta kuusi taltioitiin maaliskuussa 2014 Lavaklubilla.

Nyt, vuotta myöhemmin, heittäytyminen oli samassa tilassa rennompaa ja runsaampaa, yhtenä huippuna Viinikaisen sovittama Siks oon mä suruinen, joka venyi sooloineen kaksinkertaiseksi, melkein kymmenminuuttiseksi. Mutta ei yhtään liian pitkäksi.

Julkaisukonsertissa erikoisvieraana esiintyi Yona, joka tulkitsee myös levyn toisen julkaisemattoman laulukappaleeen. Havaijalaistyyppinen Aloha wau ia 'oe sulautui muiden laulujen lomassa paremmin kokonaisuuteen, mutta levyllä se kuulostaa yhä yksinäiseltä kuriositeetilta, kuten Ninni Poijärven laulama Syysyössä kahden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat